Криминално

Първа СНИМКА на единия от убийците на Ера Пехливанян – бивш джудист. Жената първо е била удушена

Първа СНИМКА на единия от убийците на Ера Пехливанян – бивш джудист. Жената първо е била удушена

 

жертваbig_1685

 

 

Съпругата на председателя на групата от общински съветници от ГЕРБ и собственичка на верига аптеки Еранухи Пехливанян е била удушена. Това съобщиха от местната полиция. Оттам уточняват, че единият от похитителите е бил облечен като полицай, а извършителите са общо двама – русенци от арменски произход.

 

От днешното изявление на окръжния прокурор на Русе – Георги Георгиев стана ясно, че единият от убийците е Гарабед Веринян – на снимката:

 

гарабед9b0b389c81584b61a515e5850dcefee4

 

Двамата арестувани са били безработни, с криминални регистрации в миналото. 49-годишният бивш джудист Гарабед е бил хващан за бракониерство. Той е от Русе.  55-годишният М.М. е с регистрация за измами и присъда за документна измама като служител на митницата. Двамата са се познавали от 4 – 5 години и са си имали доверие.

 

Убийците са следили жертвата повече от месец.

 

Останки от тялото на жертвата са изхвърлени по поречието на река Русенски Лом, на 30 км от града, като водолази продължават и днес да издирват още части от тялото. Задигнати са общо 65 000 лв. в банкноти в евро и левове, като след открадването им единият от мъжете е погасил кредит в размер на 16 000 лева, а другият имал намерение да си купува кола, съобщи БНТ.

 

 

 

„Става дума за двама извършители на престъплението, които са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на тези престъпления“, обясниха разследващите.

 

 

 

Похищението

 

 

Във вечерта на убийството (11 януари) Еранухи Пехливанян  е излязла сама от една от аптеките си с 20 000 лв. и се насочва към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе. Въпросният похитител, облечен в униформа, поискал личната карта на жертвата уж за проверка, като през това време влязъл в автомобила и изкомандвал да кара. Другият похитител ги следвал с кола, в която по-късно жертвата била закопчана с белезници и  преместена.

 

 

 

Престъпниците се отправят и към дома й, откъдето прибрали и още 45 000 лв, като едва след това убиват жената и на следващия ден захвърлят останките в реката. Самите те са следили жертвата си повече от месец и са били наясно, че носи със себе си голямо количество пари ежедневно.

 

 

Разследването

 

 

Мотивите за тежкото криминално престъпление, при което бе убита съпругата на Бедрос Пехливанян, са изцяло користни, а раследващите не са установили политически елемент, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

 

 

„Изключително тежко криминално престъпление против личността. Става въпрос за висока степен на организираност на двамата извършители. По лично разпореждане на главния прокурор Иван Гешев този случай е под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура“, допълни прокурор Георгиев.

 

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024