СВЯТ

Скандален обрат: Джокович отново арестуван в Австралия?!

Скандален обрат: Джокович отново арестуван в Австралия?!

djokovic.m

 

 

 

Ситуацията с Новак Джокович претърпя нов обрат само часове, след като най-добрият тенисист в света спечели съдебната битка с австралийските власти и съдия Антъни Кели възстанови редовността на визата му.

 

 

В момента носителят на 20 титли от Големия шлем е арестуван и очаква да бъде депортиран от Австралия.

 

 

Новината беше потвърдена от баща му Сърджан и брат му Джордже. Според тях се очаква сръбският тенисист да бъде депортиран.

 

 

„В момента Новак се консултира със своите адвокати и пиари, за да се прецени следващата стъпка. Това беше тежка загуба за австралийските власти. Явно обаче министърът на вътрешните работи е над съда“, коментира Джордже Джокович.

 

„Безсънна нощ за цялото семейство. Преживяваме трудни моменти. Новак показа колко е упорит и колко вярва в идеалите, бори се за себе си и за целия свят“, oбясни още братът на Ноле.

 

 

„Той иска справедливостта и се бори докрай истината да излезе наяве. Отиде да играе тенис, а не да прави политика“, добави Джордже Джокович

 

 

Както вече стана ясно, преди няколко часа съдията Антъни Кели разпореди на Новак Джокович да бъдат върнати както паспортът, така и всички други лични вещи, отнети му от властите при влизането му в Австралия.

 

 

Освен това, ответникът – австралийският вътрешен министър Карън Андрюс, ще трябва да заплати разноските по процеса и да предприеме „всички необходими стъпки за незабавно освобождаване на жалбоподателя“.

 

 

Припомняме, че 34-годишният Джокович беше задържан миналия четвъртък на летището в Мелбърн и откаран в хотел за нелегални имигранти. Официалната изтъкната причина бе нередности с визата му, но огромният проблем е свързан с полученото от Джокера медицинско изключение на задължителното условие за претърпян пълен курс на ваксинация за влизане на Зеления континент.

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024