Политика

Спортният министър посече Илияна Раева в отговор на нейни нападки

Спортният министър посече Илияна Раева в отговор на нейни нападки

 

big_payimage-517049

 

 

Спортният министър Радостин Василев и председателят на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева в остра конфронтация

 

 

 

Спортният министър Радостин Василев даде извънредна пресконференция, на която съобщи, че още в понеделник ще освободи цялото ръководство на Спортния тотализатор. По-интересната част от този брифинг обаче бе свързан с изказването на Илиана Раева, която атакува Василев по-рано днес, а той не ѝ остана длъжен по никакъв начин, съобщи Dir.bg

 

 

“Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. После прочетохме съобщението ѝ, което не отговаря на истината. Трябва да подхождаш с уважение към тази институция. Не може да си с шапка, но нека не обръщаме внимание на вторични белези. Тя призна, че федерацията води много тежки битки, че няма зала, токът е поскъпнал. Това е проблем, което цяло друго министерство се занимава – това на енергетиката. Не знам дали разбирате, че човек, който е дошъл недобронамерен, той търси конфронтация с теб.

 

 

Имам твърде много работа, за да влизам в нападки с нея. Моите наблюдения като човек извън спорта показват, че федерацията по художествена гимнастика, на фона на останалите федерации, се е ползвала с голям финансов комфорт. Те имат резултати, а тя потвърди, че това мое твърдение я обижда. Не говоря само за финансов комфорт, а и логистичен. Аз не съм разбирал от гимнастика, подценявам спорта“, каза той

 

 

 

„Не мога да отговарям за психическото състояние на Раева. Може би трябва да потърси помощ, аз говоря с факти. Вчера ми се обиди нейния съпруг, днес – тя, а днес сме в предаването „Семейни войни“. Когато казваш истината, другите се обиждат. Това е истината. Госпожа Раева добре преднамерено да обиди професор Дашева и тя успя. Дашева си замълча, тъй като е деликатен човек, а Раева дойде да действа агресивно. Ние не искаме да действаме така и тя срещна емоционална съпротива. Ние сме в различни етапи от развитието в живота си. Не мога да крещя и да се карам. Старая се да отговоря на всички, тръгна си тя и след това написа лъжлив пост.

 

 

Аз съм един от хората, които обичат да изобличават лъжата. Ако тя е свикнала да говори с бивши министри, аз не съм така. Аз комуникирам по официален ред. Не става въпрос за моята секретарка, а за принципи. Днес казах, че всички са добре дошли – това е истината. Аз съм човек, който затваря кранчетата, които са текли досега. Достатъчно съм целеустремен да го направя. Първите списъци ще дойдат от тези, които са най-близо до мафията.

 

 

Започвам жестока проверка, свързаните дружества, БСТ. Координирана е с министър Рашков, министър Петков. Някои може да е чул, че БФХГ ще се проверява и да ме вкара в изключителен скандал. Уважавам спорта, но просташко държание към мен и професор Дашева – няма да толерирам. Оттам нататък всички интерпретации имат своите доказателства. Госпожа Раева може да казва каквото пожелае. Никога не съм нападал нея и спорта ѝ”, продължи Василев

 

 

„Явно Пламен Манолов за нея е Пламен. За мен той е Пламен Манолов. Те си говорят на малки имена, но мен тези неща не ме интересуват. Някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Аз с тях си говоря на малки имена. Аз протоколирам всичките си разговори. Всичко е черно на бяло, ако някой има други твърдения, ще ги развенчаем бързо. В момента, в който тя напусна залата, 50 човека си отдъхнаха. Аз не искам да ми ръкопляскат, а да съм коректен. Като виждам последните стенания от обгрижваните от статуквото, аз мога да давам брифинги всеки ден. Да ми излизат с декларации… Те, ако знаеха докъде съм стигнал с помощта си към тях, всеки трябва да си отговаря за действията“, каза още министърът.

 

 

 

Василев не спря само с това, а съобщи, че ще има големи промени в неговото министерство, като целта е всичко да бъде напълно изрядно и прозрачно.

 

 

„От един месец съм Министър на спорта и съм запознат с всичко с проблемите в българския спорт. Оказа се, че нещата са по-тежки и сложни, отколкото аз съм си представял. Има практики в различни звена, които са на ръба на законността и са тенденциозни. За тях ще взема мерки по законовия ред. НСБ, Академика, Сердика Спортни имоти – спортните дружества, на които аз съм принципал. Другата седмица ще взема решения по работата на тези дружества и управлението им. БСТ – понеделник освобождавам всички членове на борда на директорите. По първи мои анализи – изключително тежки проблеми в БСТ. Последните 4 години сериозни загуби в това звено. Тепърва ще правим разчети, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство на тотализатора.

 

 

Преструктурирам изцяло структурата на МС. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени, други ще бъдат дадени на компетентните органи. Имам пълен картбланш. Станал съм министър, за да въведа ред в тази система. Ще ви запознавам с всяко едно действие, което правим оттук насетне. Всички ще са информирани какво се случва в това министерство и какво се е случвало дълги години в една обществена тайна. В спорта са се вършили безобразия, но сега няма да е така. Контролът ще е много засилен“, обобщи ситуацията новият шеф на спорта.

 

Дир бг, Дунав мост

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024