Криминално

4 години след ужаса в Нови Искър: Изплуваха нови, гнусни подробности за шесторното убийство

4 години след ужаса в Нови Искър: Изплуваха нови, гнусни подробности за шесторното убийство

1641645916-chasove-predi-shestornoto-ubiistvo-791

 

 

Открадната голяма пратка дрога изплува в шесторното убийство в Нови Искър, което втрещи цяла България преди четири години. Хората в кв. Гниляне са убедени, че не отхвърлен любовник, а отклонена пратка наркотици от сърби стои в основата на кървавата касапница, пише „Телеграф“.

 

 

 

В същото време къщата на ужасите, както е известен имотът на ул. „Лозянски дол“, все още не е продадена. „Тегне прокоба над нея. Който я вземе и заживее, умира“, споделиха съседи на избитото семейство. По думите им вилата все още е собственост на банката, от която Кети Кюхова и Неделчо Юнаков теглили кредит, за да я купят.

 

 

 

„Идваха няколко пъти купувачи. Някои бяха чували нещо и само хвърляха по едно око и тръгваха. Други пък не знаеха и ни питаха. Щом им казвахме какво е станало вътре, физиономиите им се променяха и бързо бягаха“, разказаха местните пред екипа ни. Според МВР обаче няма нарковръзка, а става въпрос за отмъщение на отхвърления от Кети психопат и педофил Росен Ангелов.

 

 

 

Минути преди часовникът да отброи полунощ и да започнат традиционните гърмежи с пиратки, бомбички и пистолети за настъпващата 2018 г., в дома на Кети и Неделчо се промъква зарязаният й любовник. Въоръжен е и много хладнокръвен. Първо се насочва към Неделчо.

 

 

 

След като го разстрелва с няколко куршума, убива и майката на Кети – пенсионерка, която става неволен свидетел на зверството. В това време на втория етаж в къщата на ужасите се намират 16-годишната дъщеря на Кюхова – Нанси, и две години по-голямото й гадже Боби. Децата разбират, че става нещо, и опитват да се скрият, но не успяват. Куршумите застигат и тях.

 

 

 

 

По това време синът на Неделчо – 20-годишният Георги, е на нощно дежурство в психиатричната болница в Курило. Момчето обаче казва на колегата си, че най-вероятно става нещо, тъй като Кети е изчезнала. Обещава да отскочи до къщата да провери и след това ще се върне. Това обаче никога не се случва, защото Росен застрелва и него.

 

 

Ден по-късно е открито и тялото на самата Кети Кюхова. Паралелно в близките села и още няколко други локации тече мащабна акция по издирване на извършителя. Навсякъде се показва негова снимка, която по-късно ще стане ясно, че няма нищо общо с реалния му образ.

 

 

 

Къщата на ужасите

 

 

Разпознава го само брат му, с когото обаче не поддържали връзка от десетилетия и той не успява да съдейства на органите на реда. До трупа на жената са открити странни книжа с написани парични суми, както и бележки на Неделчо за парите, които се дължат по кредита им за къщата. Джипът им БМВ също си бил на мястото, но по него нямало никакви отпечатъци.

 

 

 

Ангелов беше открит няколко дни по-късно в изоставена къща в с. Луково. Лежал на легло, завит с родопско старовремско одеяло. До него имало таблет, от който личало, че гледал детско порно, преди да се самоубие. До тялото на килъра се въргалял и пистолетът, с който разстрелял шестте си жертви.

 

 

 

Още тогава разследващите бяха отвратени и втрещени как е възможно да убиеш толкова хора, а преди да затриеш и собствения си живот, да гледаш как педофили изнасилват брутално деца.

 

 

 

В хода на разследването стана ясно, че Кети е работила като чистачка на богати къщи в тузарски квартали на София. По думите на нейни приятелки имала връзка от доста време с Росен, който успял да я омагьоса. Той обаче започнал да нахалства и да иска ключовете от въпросните палати, за да може да ги обира.

 

 

Жената отказала и се разделила с него. Най-вероятно е щяла да съдейства на полицията, за да бъде хванат при евентуална крупна кражба. Ангелов знаел това и започнал да изпитва нестихваща омраза към нея. Според МВР това е мотивът да очисти Кети и семейството й, защото и те знаели за нейната забежка.

 

 

Според хората от Гниляне обаче това категорично не е вярно. Знаело се, че Неделчо, Георги и Кети са се замесили с дрога със сърби. Те самите няколко пъти се изпускали, а и съседите им виждали как чужди коли и особено изглеждащи хора идвали при тях. „Вижте, това е малко село, тук всичко се знае.

 

 

 

Може и да са имали връзка Росен и Кети, но причината за разстрела е дрога. Вероятно Неделчо е решил да изкара бързи пари и е отклонил голяма пратка“, смятат хора от Гниляне.

 

 

Дали обаче в тази версия има нещо вярно, няма да се разбере, тъй като всички възможни свидетели са мъртви.

 

 

В разрез с всички твърдения на местните е профилът на убиеца. Освен педофил и закоравял пандизчия Росен Ангелов бил изключително тънък психолог и обучен легионер. Бил е години наред във Френския легион, където на всички е известно какви умения придобиват войниците и на какви мисии ходят. На практика това са ходещи машини за смърт и това да убият две деца, старица, неподготвен мъж и сина му е детска игра.

 

 

 

След като се връща у нас, нещо в психиката му превърта. Става изолиран, не ползва леки коли, а ходи само с градски транспорт. Лятото живеел в къща в с. Луково, до която беше открит мъртъв, а през зимата – при негов приятел от легиона в кв. „Дружба“.

 

 

 

 

Преди години се подвизавал и в жилище в кв. „Люлин“. Пред съседите се показвал усмихнат, дори галантен. Пиел кафе с тях, говорел общи приказки. Работел в автосервиз. Никой обаче не знаел повече за него.

 

 

Горския изнасилил детето на бившата си

 

 

 

Росен Ангелов извършва първото си престъпление през далечната 1994 г. Тогава прави валутни шашми и е осъден. През 1997 г. обаче изнасилва детето на тогавашната си приятелка и започва дело срещу него. Момиченцето е само на 11 години. За гаврите с нея Ангелов получава 6 години затвор.

 

 

След като излиза от пандиза, работи няколко неща и се хваща с друга жена, която пък има 12-годишна дъщеричка. Ангелов посяга и на нея. Осъден е втори път, но така и не е открит, за да го натикат обратно в затвора.

 

 

 

И така, докато идва моментът на шесторното убийство. Интересното е, че на името на Ангелов се водела за известно време фирма „Бау Консултинг Мениджмънт“, но по-късно е продадена на ром от Лом.

 

Телеграф, Блиц

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024