Политика

Борисов към управляващите: Абе, ей, къде се намирате!? Булгаргаз? Тук става дума за милиони чекмеджета

Борисов към управляващите: Абе, ей, къде се намирате!? Булгаргаз? Тук става дума за милиони чекмеджета

big_1561

 

 

Абе, ей, къде се намирате!? Така Бойко Борисов запита управляващите и в частност МВР. Той отправи нова серия критики срещу управляващите. Той се срещна с партийния актив в Кирково. Лидерът на ГЕРБ се заинтересува от съдбата на активистите на партията, които бяха задържани от полицията за притежание на агитационни материали в навечерието на последните парламентарни избори.

 

 

 

 

Борисов сравни действията на МВР със събитията от 1944 г. Той обвини управляващите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията. „Сутринта полицаите дошли да питат Цвета Караянчева дали ще правим демонстрация, дали ще нападаме полицейското управление. Абе, ей, къде се намирате”, каза той, цитиран от Нова тв.

 

 

Обвинение имаше и около магистрала „Хемус”. Борисов обвини управляващите, че са лъгали за „ин хаус” процедурите. „Ин хаус” процедурата е европейска. И сега техните министри работят и разплащат по абсолютно същия начин. И то десетки милиони”, заяви още Борисов.

 

 

„Ако е прав техният вътрешен министър, техният премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други изпълнители. Нито едното е вярно, нито другото”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Коментар от него дойде и по Плана за възстановяване. „На 15 октомври е изпратен. След това ЕК им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев, те са върнали поправки на забележки. Само че ако са върнали поправки на забележките, трябва да ги качат на интернет страниците и обществото да ги разгледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор”, каза Борисов.

 

 

Лидерът на ГЕРБ обясни, че са чакали парламентарната комисия, за да участват активно в промяната на съдебната система. „И в частност – главният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува само постът”, добави той.

 

 

 

„Атаката срещу „Булгаргаз“ и неговия директор е за да се върнат посредниците, това е грандиозна корупционна схема, каквато не сме виждали от 90-те години“, заяви Делян Добрев – министър на енергетиката през 2012 и 2013 г., в първото правителство на ГЕРБ. Добрев коментира въпроса по време на посещение в село Кирково, заедно с партийния лидер Бойко Борисов.

 

 

„Тогава умишлено се фалираха предприятия (каквато е целта сега с „Булгаргаз“), за да може посредниците да вземат бизнеса на тези предприятия. От 90-те години не сме виждали такава корупционна схема. Цялата битка е за милиарди“, казва Добрев.

 

 

 

Борисов цитира думите на Румен Овчаров – министър на енергетиката при Жан Виденов и Сергей Станишев, че 60 000 мегавата само за 3 секунди са „харизани“ на Румъния. Това е равно на половината дневна консумация на цяла България, заяви Борисов. „Ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони“, анонсира той.

 

 

„Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромат с чекмеджето и ме разнасяха цял месец. Тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става – първите са си внесли рушветите – по 80 лв. на мегаватчас. Аз предупредих – ще има война с „Булгаргаз“, тъй като едните искат да вземат „пътя на копринката“, заяви още Бойко Борисов.

 

 

Борисов се заинтересува от съдбата на активистите на партията в Кирково, които бяха задържани от полицията за агитационни материали в навечерието на парламентарните избори. Лидерът на ГЕРБ сравни действията на МВР със събитията от 1944 г. Той обвини управляващите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията.

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024