Политика

Кирил Петков: Русия е малка и незначителна, прилича на бензиностанция с ракети (ВИДЕО)

Кирил Петков: Русия е малка и незначителна, прилича на бензиностанция с ракети (ВИДЕО)

 

6374gfr4uy2gfr7483gfvcbdjfgeuri989ddddds

 

 

„ЕС излиза с общи действия, които включват общи мерки. Разговорите колко да са сериозни продължават и днес. Русия не се интересува от действията на Европа, но всяка агресия трябва да има цена“. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел. Той заяви, че България подкрепя всички мнения и няма никакъв начин да се делим от групата и да имаме по-уклончиво мнение

 

 

 

„Тези санкции трябва да нанесат болка върху тези, от които зависи, по начин, по който може да повлияе на техните решения. Има нещо, което Путин не осъзнава – ние вече живеем в много глобален свят. Светът е свързан и не може да си ограничиш свързаността с най-големия пазар в света“, подчерта Петков.

 

 

По думите му с тези мерки ЕС иска да покаже, че не може да стои безучастно. „България вчера зае позиция, че като партньор на ЕС и НАТО излиза заедно с тях. Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви в Украйна. Една трета от украинската армия вече е унищожена, има взривове в цяла та страна“, допълни той.

 

„Ако погледнете на картата, ще видите, че Русия не е една кой знае колко голяма държава. Това е една държава, която има само газ, петрол и оръжия. Русия е една бензиностанция с ракети“, каза още Петков.

 

 

„Никой от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа. Това не е бежанската вълна, с която сме свикнали. Това са едни европейци, на които току-що са им взривили летището, това са програмисти, които искат да има интернет, за да работят. И ние, и всички други страни сме готови да посрещнем хората“, каза още премиерът.

 

 

 

„Путин трябва да знае, че всички заедно работим в един глас и не може да има разцепление и че всяко действие има своята цена. Европа ще работи заедно. Другото, което трябва да е ясно е, че всички заедно ще работим срещу хибридната война на Русия“, допълни той.

 

 

 

 

 

По думите му най-голямата грешка би била разцепление в позициите. На въпрос дали ще поискаме допълнителни НАТО-вски войски на българска територия, Петков каза, че това е военна стратегия, а не политическа.

 

 

„Ние сме част от НАТО и координацията става в НАТО. Оптимизацията се гледа на ниво система, а не на страна по страна“, каза Петков и бе категоричен, че няма да има военен конфликт НАТО-Русия“. Министър-председателят е в Брюксел за извънредното заседание на Съвета на лидерите от Европейския съюз.

 

Новини Лондон

www.novini.london

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024