Политика

Ето го арестуваният Бойко Борисов – отведен е в Главна дирекция „Национална полиция“

Ето го арестуваният Бойко Борисов – отведен е в Главна дирекция „Национална полиция“

fcfb77ba3d7a1a4fccec65ea36cf7ff3

 

 

Бойко Борисов е отведен в ареста на МВР в ж.к. „Младост“, съобщиха от полицията преди минути, докато десетки депутати и симпатизанти на ГЕРБ бяха направили жива верига пред къщата му в Банкя.

 

Пред дома на Бойко Борисов в Банкя около 21 ч. се събраха десетки членове на младежката организация на ГЕРБ, водени от депутатите Даниел Митов, Тома Биков и Лъчезар Иванов.

 

Според остриетата на партията разпространената информацията за ареста на Борисов не е вярна, но е истина, че в дома му са нахлули 10 полицаи. „Те в момента са тук, разпитват го. МВР лъже, че е арестуван. Това е различно нещо“, заяви по-рано Митов.

 

По всяка вероятност полицаите са задържали Бойко Борисов и са го извели от дома му още преди съпартийците му да се струпат пред дома му.

 

Тази вечер от МВР обявиха, че ече мащабна акция в цялата страна, която е съвместна с европейската прокуратура. Проверяват се 120 преписки.

 

 

Задържани са  Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова. Към този списък е прибавена и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

 

 

ПОДРОБНОСТИТЕ:

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изведен от дома си в Банкя и е в Главна дирекция „Националната полиция“.

Депутати, бивши министри, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред дома му. Те се хванаха за ръце и направиха жива верига. Въпреки това никой не разбра кога и как Борисов е бил изведен от дома си.

 

Междувременно, там продължават да пристигат полицейски автомобили.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и другите лица, за които МВР съобщава, че са задържани, не са задържани. Това заяви ПР-ът на партията Никола Николов пред камерата на Нова телевизия.

„Шокиран съм как е възможно в 21 век полицията да съобщава, че някой е задържан, а той да не е. 10 цивилни са влезли в дома му, идват и започват да правят неотложен обиск. Никой не знае какви са. Като едно време като в приказките, които ни са разказвали.

 

Няма заповед. Няма прокурорско разрешение, няма нищо. Ако търсят разследвания, свързани с разследванията, да ги търсят. В дома му са дъщеря му, внуците му. Това са млади хора. Какво ни казва това управление?

 

Не допускат защитника на Борисов – Менко Менков, да влезе вътре”, заяви Николов.

 

Той добави, че в ГЕРБ са научили за акцията от охраната му.

 

Николов добави, че представителите на партията в ЕП вече са информирали председателят на групата на ЕНП, както и генералния секретар на ЕНП за случилото се.

 

От своя страна депутатът Тома Биков уточни, че не на всички адреси, огласени от МВР, се извършват обиски.

Това е началото на края на настоящото управление. На Бойко Рашков казвам – ще предприемем всички действия това правителство да бъде свалено възможно най-рано”, отсече той. И добави, че още утре от ГЕРБ ще предложат да има мощен протест.

„Оттук нататък очаквайте всякакви арести. Това, което се случва в момента, е че полицията влязла в дома на лидера на българска опозиционна партия.

Ние като основна опозиционна сила ще направим всичко възможно управлението да бъде свалено час по-скоро”, зарече се Биков.
Зам.-председателят на партията Томислав Дончев също бе категоричен, че Борисов не е арестуван. „Извършва се обиск в дома му, служителите са стигнали до там пеша.

По-интересно е защо и кога се случва това. Зад усмивката новата власт показа истинското си лице – озъбено и отмъстително. Не вярвах, че ще се стигне дотук. Най-големият скандал в една държава е да посегнат на премиера. А още по-голям скандал – да има опити за посегателство над лидера на опозицията”, подчерта Дончев.

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024