СВЯТ

Макрон след час и половина разговор с Путин: Най-лошото тепърва предстои!

Макрон след час и половина разговор с Путин: Най-лошото тепърва предстои!

phpc7jfv0_559x345

 

 

 

Френският президент Еманюел Макрон смята, че „най-лошото тепърва предстои“, заявиха от Елисейския дворец след негов телефонен разговор с руския му колега Владимир Путин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

Путин е изразил „своята много силна решимост“ да продължи офанзивата на Русия в Украйна, пише в комюникето на френското президентство. Според Елисейския дворец целта на руския президент е „да поеме контрола“ върху цялата съседна страна.

 

 

Третият телефонен разговор между Макрон и Путин от началото на руската инвазия в Украйна е продължил час и половина. Той се е състоял по инициатива на руския президент, отбеляза Елисейският дворец.

 

 

Путин уверил Макрон, че военната операция на Русия в Украйна се развива „по план“. Тя ще се засили, ако украинците не приемат руските условия, предупредил в същото време той.

 

 

„Очакванията на президента (Макрон) са, че най-лошото тепърва предстои, предвид това, което му каза президентът Путин“, заявяват от администрацията на френския държавен глава.

„Ситуацията на терен безспорно е много неблагоприятна“, коментира след телефонния разговор френският премиер Жан Кастекс. Той отбеляза, че Путин „несъмнено. . . не отстъпва от позициите си, от своята решимост да демилитаризира Украйна, да (я принуди) да се предаде, а това, разбира се, е неприемливо“.

 

 

Срещу Русия „е необходима много голяма твърдост за принципите и санкциите“ и едновременно с това да се стремим към „мир чрез диалог“, обобщи френският премиер.

 

 

Путин уведомил Макрон, че Русия ще продължи „без компромиси“ офанзивата си срещу „националистическите групи“ в Украйна, съобщи след телефонния разговор Кремъл, цитиран от Франс прес. От пресслужбата на руското президентство нарекоха разговора „откровен“.

 

 

Русия постига целите си в Украйна, отчел Путин, цитиран от ТАСС. Той предупредил, че ако Киев бави преговорите, Москва ще му постави нови искания.

 

 

Като основни задачи на руската „специална операция“ Путин посочил „демилитаризацията“ и „неутралния статут“ на Украйна.

 

БТА, Оф нюз

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024