Важно

Оцеляване – Ядрена атака – Симулатор на ядрен взрив над София / КАРТИ

Оцеляване – Ядрена атака – Симулатор на ядрен взрив над София / КАРТИ

cover_atom_bombs

 

 

Здравейте драги Читатели.

Днес в темата за оцеляване, ще разгледаме най-грозният от възможните грозни сценарии – ядреният взрив. Тази тема е много тясно свързана с правилно разчитане на геополитическа световна сцена в момента. На много от вас няма да ви хареса този анализ, но аз никога не съм мълчал, нито съм се крил, няма да го направя и този път. Ще забивам факти в масата. Статията ще ви даде много полезна информация, относно как се действа при евентуален ядрен взрив. Ще ви запозная и с един американски онлайн симулатор, който е създаден за да може да се изчисляват щетите нанесени от хипотетично взривени ядрени устройства, в случаят – ще ги взривяваме над София, и ще направим анализ на това, което би се случило. Така, започваме:

 

 

 Русия VS САЩ – без да си правим илюзии:

 

 

 

По-висшата перспектива на това, което ще прочетете по-долу, е че едни и същи Господари управляват театъра тук долу, до като обикновеният човек плаща всички сметки. Моята чисто човешка позиция я знаете, и тя няма да се промени. САЩ се управлява от радикални нео либерали, с връзки в Европа, които хич не са човеколюбци. Истинските Патриоти там бяха свалени от власт. Руската Федерация се управлява от едно ядро престъпници, крадци, и олигарси начело с останки от КГБ като Путин, които са не по-малко зли, и не по-малко човекомразци. Русия е под окупация, разликите и със САЩ и Европа са много големи, и в крайна сметка всичко опира до манталитет. Запада има доста по-свободен дух, личи си и по стандарта на живот, колкото и робско да изглежда това на много хора – никой от тези мрънкащите не емигрира в Москва, всички се целят в Берлин, Лондон и Париж. Русия има страхотен потенциал да стане истинска сила, но това ще се случи след нейното освобождение от лапите на собствената и олигархия. Имам такова мнение за Русия, защото съм бил там не веднъж, защото в личният си живот съм имал рязък досег с руската мафия, руската олигархия, и съм ставал личен свидетел на ефектите от това върху нашата Родина, България.

 

 

Не е русофобия – опит за лечение на хиляди прогизнали от фалшива пропаганда български съзнания е това, което излиза от моите пръсти и мисли. Фрапиращото показване на факти е болезнено за много хора… Много хора не искат да приемат факта, че не идеологиите, не вярванията, а икономиката и военната сила управляват света. Научете се да гледате потока на парите…. Скоро ще започна да правя за вас такива анализи, които да ви покажат чистата, суровата реалност там вън. Трудно се разделяме с илюзиите си. Аз съм бивш радикален русофил, който се изправи по неволя срещу нещата, които обичаше, и гледната ми точка е обективна по много причини, минимум съм преживял лични срещи, сам съм преминал през борбата за собствено Съзнание, за собствено мнение, базирано на знания, много четене, и много личен опит. Не приемайте думите ми като омраза към Русия. Пораснах на запад, живял съм в западния свят с всичките му предимства пред руският свят. Видял съм, чул съм, пипнал съм, обхвата ми на информация е голям, капацитета ми да минавам отвъд също. Просто съм бил там…

Скоро Владимир Путин напомни на света, че може да използва ядрено оръжие, защото знае много добре, че с конвенционална война, руската армия е изчислена на максимум 3 седмици срещу НАТО, преди тоталният и срив, и капитулацията на руската държава. Никой нормален човек не иска още една световна война! Още веднъж ви напомням обаче – не гледайте простотиите на RT, това е чиста пропаганда, гледайте икономиката. Не искам да заставам точно на страната на САЩ, с изкукуригалия Бай Айдън начело на Америка, но трябва да ви кажа, че САЩ са изхарчили през 2020 година над 778 милиарда долара за армията си. Това са 39% от всичките пари в света похарчени за армии, и технологично са около 20 години пред РФ от към технология на развитие на бойното поле. Руснаците винаги ги догонват, даже догонват Турция, и е нормално, защото до преди само 10 години, руската армия беше с въоръжението си от 70-тте години, преди голямата военна реформа на Путя, а по това време Турция вече произвеждаше едни от най-добрите военни дронове в света. Русия с 302 зора стигна 55 милиарда долара бюджет за армия през 2020 година, което на всичкото отгоре са 8% от вътрешният брутен продукт на Федерацията. Това е една огромна, и много бедна държава, самите икономически данни го показват, без да навлизаме във военни термини. 85% от сателитите в космоса са натовски, или на страни членки на НАТО, като 75% от тези 85 първоначални са американски.

 

 

Русия разполага с много малки и остарели ВВС, и ВМС, като в случаят на ВМС, имат само 1 самолетоносач, до като НАТО разполага с над 30, 26 от които ядрени, и около 11 от които са в непосредствен обсег на ракети и самолети, което ще рече че Русия няма никакъв шанс нито във въздуха, нито по море. Ядреното им въоръжение обаче, или поне публично обявеното е повече като брой от това на НАТО. Половината от руските изтребители от 5-то поколение не оцеляха след тестовете, а нито един СУ или МИГ не може да се мери американските F35s или новите Eurofighter-и. Руските уж невидими подводници, са видими от космоса, руснаците на са единствените, които имат такава технология. Като Китай са, само че на обратно, до като Китай няма суровини, Русия няма достатъчно технологии да развива своите, и пазарно погледнато е много зле, икономиката и съставлява само 2% от световната, до като тази на САЩ – 29% през 2020 година. А може да е една прекрасна, просперираща и модерна държава, с огромен потенциал, ако я нямаше цялата тая олигархия зад Путин, и мафията която агресивно управлява руската държава. Нещата са адски прости за проумяване, просто нашенския средностатистически, ссср-ски русороб трябва да си се превърне в здравословен русофил, без да изпада в мозъчни помрачения, и пропаганда болшевишки стил за някакви ”невидими сили зад Москва”, без никакво фактово обезпечаване. Те просто вярват, че ”великият Путя, ще извади под масата някое тайно оръжие!” Няма такива филми – просто имат над 6500 обявени ядрени бойни глави, и с това притискат останалият свят и НАТО. Русия продължава да бъде една брутална, феодална държава, където мафията коли и беси, няма свобода на словото, ФСБ ти идва на гости заради коментари в социалните мрежи, убиват се журналисти и хора от опозицията, вкарват се по затворите инакомислещи, и т.н. БВП на малки страни като Австрия, е в пъти по-голям от руския, а от там и стандарта на живот в старата ни Европа. Нерде Ямбол, нерде Стамбул? Аз не съм чул някой да е емигрирал в Русия?

 

 

Икономиката командва света, всичко останало е периферия, освен военната мощ. Но Русия няма шанс срещу НАТО, освен ако не засипе света с ядрени бомби. Имайки в предвид какво се случва горе в космоса над нас, дълбоко се съмнявам, че ще бъде позволени използването на масово ядрено оръжие, защото по този начин ще се застраши директно Планетата. Мамка му, давайте жить задружно! В типичен СССР-ски стил, както прави и Северна Корея (защото иначе ще ги смажат), Путята натиска приказките в посока на ядреното оръжие напомняйки на света за себе си, и помрачавайки съдбата на цели народи като Грузинския и Украинският, а този изкукуригал киборг Бай Айдън от Белия Дом, дърпа дявола за опашката, и в крайна сметка ако стане мазалото – ще го отнесе Европа, а тук никой не е подготвен за истинска трета световна война, и камоли за ядрена война! Изчислявайте си мислите, когато Коцьо Копейкин, тази бегла имитация на Сидеров, започне да реве да се махат натовските бази от България – стъпи ли руска войска у нас, ние ще станем буферна база за война срещу запада, и това просто няма да го допуснем. Меркел направи западната част на континента зависима от руският газ, от друга страна европейският пазар е най-големият, и най-богатият в света, всички искат да са тук, а Путя не би искал да го загуби колкото и да се прави на отворен, защото пък в посока далечен изток няма инфраструктура, до като германската държава сама си финансира подводните газопроводи като North Stream 2, където работят мои приятели. Американците от трета страна са готови да продават втечнен газ, и сцената е пълен хаос. За щастие, ние тук в България имаме опции! Имаме опцията Азербайджан, защото руснаците продължават да ни продават газ с 200% надценка, като за ”братушки”! Азерският газ е много по-достъпен, има и инфраструктура, но това една дълга тема, достойна за отделен анализ. Ние Нашенците трябва да се научим да мислим чисто стратегически, и единствената крайна цел зад едните и другите, трябва да е България. В противен случай, и у нас е въпрос на време да има гражданска война на база идеология, а Русия само това чака. В кръвта им е просто!

 

 

Ядреното оръжие – Как да оцелеем?

Искам да спомена от самото начало, преди да ви дам примери с типичните бомби от Хирошима и Нагазаки, които са джуджета в сравнение с днешните, че най-голямата публично обявена водородна бомба в света е притежание именно на Русия, като нейната мощ е, забележете – 100 МЕГА тона, името и е ”Цар”. Бомбата Little Boy взривена над Хирошима не надвишава 15 кило тона, а ден днешен говорим за мега тонове…Нещата са много сериозни. Една единствена цар бомба и – adios Bulgaria. От София до Търново, всичко ще бъде унищожено. Руснаците се хвалят със системата RS 28 ´´SARMAT´´, ракета от тип MIRV, с обсег от 11 000 км, с капацитет да лети с 25 000 км/ч на 30 км в стратосферата, и по средата на полета да се раздели сама на няколко ядрени, или водородни бомби (много по-опасни от конвенционалните атомни), които да поразят няколко цели едновременно. В НАТО, тези руски оръжия се наричат ”Сатан 2”.  Путята я анонсира със сълзи на очите миналата година, а самата система е директен copy/paste на американските ICBM Penetration Aid System , произвеждани забележете – през 1988 година. Не са страшни за НАТО, но Русия разполага с публично обявени над 6500 ядрени бойни глави, което е голям проблем. С тези последни съобщения на Вовката, относно ядрените оръжия, и неотдавнашното отравяне на бивш руски шпионин, напрежението между Москва и западните правителства се увеличи значително, и продължава да расте заради незаконното анексиране на украинска територия в Русия. Всеки път, когато това се случи, е неизбежно да се мисли за възможността за война, придружена от ядрен обмен, нещо, което по същество би могло да обрече човешкия вид, но не би го накарало да изчезне веднага. Въпреки това, коя е най-добрата стратегия за оцеляване при ядрена експлозия? Първата стъпка е да разберем какво се случва след детонацията…

 

 

 

На 6 август 1945 г. ”Малкото Момче” пада върху град Хирошима. Три дни по-късно Fat Man направи същото нещо в Нагасаки. И двете бомби са били единствените, използвани по време на война и ако сред човешкия вид е останал някакъв разум, това никога не трябва да се повтаря. ”Малкото Момче” и ”Дебелия Човек” отнеха живота на повече от 200 хиляди души (цивилни и военни), но истината е, че оцелели са над 650 хиляди (брой, обявен от властите). Всъщност в документалния филм “Twice Survived” се посочва, че 165 души са успели да оцелеят и при двете бомби, въпреки че японското правителство призна Цутому Ямагучи едва през 2009 г. Избягването от ядрен взрив не е невъзможно, но сега, когато знаем много повече за него , от време на време се питаме: Коя е най-добрата стратегия за оптимизиране на нашите шансове?

Първото нещо, което трябва да приемем, е, че една ядрена бомба отделя адски много енергия. Точното количество зависи от няколко фактора (конфигурация, надморска височина), но се смята, че 85 процента от тази енергия достига до нас в началните секунди на експлозията като светлина, топлина и ударна вълна. Топлинното излъчване от 10-килотона бомба (половината от Дебелия Човек) може да причини изгаряния на разстояние от три километра, или да предизвика пожар. Избягването на щетите, свързани с термичното излъчване, е приоритет на всеки потенциален оцелял и оттам идва прочутото японско ”Пате / прикритие”: падане на земята, покриващо цялата открита кожа, като същевременно се предпазваме от ударната вълна. Връщайки се към примера с 10 килотона, детонация с тази сила ще унищожи прозорците и ще превърне всяко парче стъкло в снаряд на 5 километра разстояние. Това без вторичната радиация, без падането на радиоактивно зареден боклук и пепел от небето… Забележете, че тук говорим за някакви си 15-20 кило тона. Ден днешен ядреното оръжие се мери в мега тонове. След малко ще взривим виртуална бомба над София за да видите последиците… Ако късметът е на наша страна и успеем да избегнем най-лошата топлина и ударът от нея, следващото предизвикателство е йонизиращото лъчение. Увреждането на генетично ниво може да ни убие в средносрочен и дългосрочен план, но непосредствената заплаха е радиотоксемията, или синдром на остро облъчване, следователно трябва да намалим експозицията си и да намерим подслон възможно най-бързо (нека не забравяме, че радиоактивният материал може да пътува стотици на километри под формата на прахоляк).

 

 

 

Ако няма мазе или линия на метрото, най-добрият начин да избегнете радиоактивно отлагане е да се разположите по такъв начин, че да поставите най-голямо количество материал между вас, и някаква външната страна/стена, и т.н. Всички замърсени дрехи трябва да бъдат затворени в торбичка и ако е възможно, вземете душ със сапун, като внимавате да не нараните кожата, да не забравяте косата! И накрая, най-трудното: Изчакайте. Нивата на радиация са най-високи при детонация и половината от радиацията, свързана с опадите, попада през първия час. В рамките на 24-48 часа този риск намалява с 80 процента. Тогава започват плановете за напускане на района, освен ако заслонът не е много добре оборудван за продължително оцеляване тип ядрен бункер. За съжаление тук не е като в Щатите или Канада, тук е България…В градска среда най-добрите места са мазетата, подземните паркинги на всяка сграда или МОЛ, метрото, въобще всичко що е подземно. Няма да бъде 100% ефективно, но ще увеличи многократно шансовете за оцеляване. Всички европейски държави са приели политика на ”Скрий се – не бягай!”, в случай на ядрен взрив. Няма човек, нито превозно средство, което да е по-бързо от ударната вълна, а основният проблем както казахме е радиацията след това. В селска среда ни остават мазетата, доказано е, че ефективна защита само с пръст, би коствала изкопаването на 15 метров трап под земята – това за direct hit, в непосредствена близост.

 

 

 

Приложението Nukemap, създадено от историка на ядрените оръжия Алекс Уелерщайн, ви позволява да симулирате детонация на всякаква мощност навсякъде по света, за да видите докъде ще достигнат ефектите от нея. Например 150 килотонна бомба – в диапазона на мощността на оръжието, тествано от Северна Корея през 2017 г. – нека го направим като експеримент, над София, а това е доста слаба бомба, все пак е в кило тона, а руските, американските, израелските, и френските отдавна се измерват в мега тонове. Пораженията от тях са просто не-човешки. По-опасна е водородната бомба, а ефектите от нея, и конвенционалното атомно оръжие, е взривяването на бомбата на във въздуха. Ако попадението е на земята, ефектите и са малко по-слаби от към самият взрив, но във въздуха се вдигат в пъти повече замърсени с радиация частици. Страшното е ако такава бомба каже ”бум” на 5 км над София… В първата картинка съм задал surface попадение (удар в земята), на 150 килотонна бомба, като тези тествани от оня дебел, северно корейски оръфляк, Крив Чеп Уй:

 

 

 

Сами виждате обсега и на действие. Загиналите се предполагат около 145.920 души, които ще умрат за стотни от секундата в ground zero на попадението, и още около 200 000 ще бъдат сериозно наранени, от които 70% вероятно ще загинат от раните си и радиацията.

Нека видим сега, ако същата бомба бъде взривена във въздуха над София :

Kaкто виждате, стойностите драстично се увеличават, и за съжаление жертвите на такава бомба в София ще бъдат много. Последната симулация, която направих за вас беше с 50 мега тона бомба ”Цар”, руска. РФ притежава 6500 ядрени бойни глави, от които над половината водородни бомби. ”Цар” бомбата има дизайн за 100 мега тона, пораженията от нея са нечовешки, и биха изтрили половин България от картата на Европа. Ето какво ще се случи ако бъде взривена във въздуха, на 3960 метра над българската столица. Софтуера буквално зацепва за изчисления над 20 мега тона:

Директни жертви – 1.003.780 души, ранени 245.670 от които 70% вероятно също ще загинат. Брутално………………..

Радиус на радиация: (500 rem): 3,14 km височина и 30,9 km² обхват на земя.
500 rem доза йонизиращо лъчение; вероятно фатално, след около 1 месец; 15% от оцелелите в крайна сметка ще умрат от рак в резултат на експозиция.

Радиус на огненото кълбо: 4,62 km височина и 67,1 km² обхват на земята.
Максимален размер на ядреното огнено кълбо; значението на щетите на земята зависи от височината на детонацията. Ако докосне земята, количеството на радиоактивните утайки се увеличава значително. Всичко вътре в огненото кълбо ефективно се изпарява. Минимална височина на взрива за незначителни опадъци: 4,16 km.

Радиус на повредите при първоначалният взрив (20 psi): 8,91 km (249 km²)
При свръхналягане 20 psi, тежко построените бетонни сгради са сериозно повредени или разрушени; смъртните случаи наближават 100%. Често се използва като еталон за тежки щети в градовете. Оптималната височина на взрива за максимизиране на този ефект е 6,7 km.

Умерен радиус на щетите при взрив (5 psi): 20,7 km (1350 km²)
При свръхналягане 5 psi повечето жилищни сгради се срутват, нараняванията са универсални, смъртните случаи са широко разпространени. Вероятността пожар да започне при търговски и жилищни щети е голяма, а сградите, които са толкова повредени, са изложени на висок риск от разпространение на пожар. Често се използва като еталон за умерени щети в градовете. Оптималната височина на взрива за максимизиране на този ефект е 11,5 км.

Радиус на повреда при ”лек” взрив (1 psi): 54,3 km (9 270 km²)
При свръхналягане от около 1 psi може да се очаква счупване на прозорците. Това може да причини много наранявания в околното население, което идва до прозореца, след като види проблясък на ядрена експлозия (която се движи по-бързо от вълната под налягане). Често се използва като еталон за леки щети в градовете. Оптималната височина на взрива за максимизиране на този ефект е 17,2 km.

Радиус на топлинно излъчване (изгаряния от 3-та степен): 60 km (11 300 km²)
Изгарянията от трета степен се простират в слоевете на кожата и често са безболезнени, защото унищожават болковите нерви. Те могат да причинят тежки белези или инвалидизация и могат да изискват ампутация. 100% вероятност за изгаряния от 3-та степен при този добив е 13,6 cal/cm2. Височина на детонацията както казахме: 3960 метра.

Сами си правете изводите.

От както започнахме да правим курсове по оцеляване, много хора станаха съзнателни за много неща, които не бяха мислили до преди това. Особено такива от моето поколение, и по-млади от нас. При липсата дори на адекватна информация на български език, а камоли и реална подготовка, на човек му се налага сам да търси алтернативи, и да се подготвя за всеки сценарий. Запомнете тези няколко най-важни неща:

  1. Не бягайте, не може да избягате – скрийте се!
  2. В градска среда – подземните паркинги, метрото, всичко що е под земята.
  3. В селска среда – мазетата, и всичко що е под земята.
  4. В горска среда – пещерите са единственият ви вариант.
  5. Не се излиза на вън в първите 48-72 часа, ето и нуждата от запаси, ако случайността ви свари у дома.
  6. Всички замърсени дрехи се събличат, затварят се в пластмасови торби и се закопават, след което следва обилен, ама наистина обилен душ със сапун, няколко пъти.
  7. Не е сигурно, че ще има предупреждение за ядрената атака, което е и най-големият проблем.
  8. Ако има предупреждение не чакайте – скрийте се където можете.
  9. Всичкият прахоляк на вън ще бъде радиоактивен, ще ви се наложи да импровизирате маски ако нямате. Ако няма вода, оринирате върху дреха, и я увивате върху носа и устата си.
  10. Всички водоеми, включително язовири, реки, езера, и т.н. ще бъдат радиоактивни, тоест няма да има питейна вода в близост до експлозията, и според зависи от мощността, от времевите условия, и други фактори – не се знае кога, и къде ще има питейна вода. Складирайте вода в мазето!
  11. Всички посеви, и въобще всичко стояло на вън ще бъде радиоактивно.
  12. Служете в 72 часовата раница за оцеляване тестери за радиация, не са скъпи, и не се знае знае ли се… По-добре е да имате, от колкото да нямате.
  13. Взрив на ядрена бомба във въздуха, ще причини и ЕМП (електро магнитен пулс), който ще унищожи всяка електроника в обсег, тоест колите няма да работят, телефоните няма да работят, нищо което използва електронни платки няма да работи, всички електрически, и електронни елементи ще изгорят моментално.

Трупайте всякакви знания – знанията са това, което ще ви спаси живота във всякакви ситуации. Взаимопомощта, състраданието, и човещината са единственият Път напред. Без значение остават всичките останали възгледи, политически, религиозни, и т.н, няма друг път напред освен човещината. Ще дойде момент, в който Човечеството ще се изправи за пореден път пред избора, да се самоунищожи ли, или да се промени и да продължи еволюцията си.

В следващата статия от поредицата ”Оцеляване” ще разгледаме хипотезите, и какво да правим в случай на граждански конфликти.

Бъдете съзнателни за всичко.

Желая ви сила и крепко здраве.

Nahuatl

 

————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©

 

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022