Политика

Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата

Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата

 

phpdtrnis_559x345

 

 

Няма криза с горивата у нас. Не само количества има – имаме в големи количества, обяви на извънреден брифинг днес премиерът Кирил Петков по повод паническото зареждане на бензин след слух, че предстои ударно покачване на цените. Тази сутрин правителството е обсъдило ситуацията с Петролната и газова асоциация.

 

 

Петков обвини директно младежката организация на ГЕРБ в умишлено предизвикване на паника сред гражданите и в организиране на политическа и хибридна атака. Според него паниката вече е овладява и ситуацията по бензиностанциите е спокойна.

 

 

Да, на световно ниво цените се показват, но не са тези панически цени, което авторите на паниката вещаеха, стана ясно от думите му.

 

 

Следете какво казва правителството. Горивото е навсякъде, запасите са налични, танкерите идват в базите, вносът се случва„, подчерта министър-председателят.

 

 

 

Паниката от 2 март е тръгнала от 1-2 снимки от малки бензиностанции. Мултиплицирани в социалните мрежи, тези снимки са довели да натрупването на опашки по бензиностанциите, каза Петков. Въпросните малки бензиностанции останали без количества горива и за да не затварят, вдигнали цената. Снимка от тези бензиностанции е била разпространена до изключително голям брой потребители в социалните мрежи с платени постове, обясни той.

 

 

 

 

 

„Оттук нататък, усетим ли някакъв тип хибридна атака на гърба на хората, която ги кара да се редят на опашка, ние ще имаме координиран отговор моментално – да имаме комуникация с населението, да знаят да не се поддават на подобни лъжи и манипулации“, каза още Петков.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024