Политика

Петков от Шипка: Да не се делим! Отвърнаха му със снежна топка и мощно освиркване „Оставка“! ВИДЕО

Петков от Шипка: Да не се делим! Отвърнаха му със снежна топка и мощно освиркване „Оставка“! ВИДЕО

 

3d833b9a7c458ca0fd6a771afa09bcc4

 

 

Снежна топка в главата постави точката на тържественото слово на премиера Кирил Петков на Шипка. Той беше мощно освиркван от русофили и активисти на „Възраждане“, докато призоваваше за единство.

 

 

Един от охранителите на премиера успя да отклони част от летящат топка сняг преди да уцели министър-председателя, който залегна, за да се прикрие. Видимо раздразнен от случилото се, Петков все пак предпочете да не го коментира пред журналисти.

 

 

„Стига сме се делили на различни групи, време е да кажем, че България е единна, че всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Всеки, който иска да направи разделение днес на националния празник, не работи в интерес на нашата страна“, подчерта в словото си премиерът.

 

Привържениците на „Възраждане“ реагираха остро, освирквайки представителите на властта с бурни скандирания „НАТО вън“.

 

 

Премиерът бе посрещнат с викове „оставка“. Недоволството не стихна, дори когато децата, участващи в честването, рецитираха стихове и пяха песни. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, както и народни представители също участват в тържественото честване на връх Шипка на националния празник, предаде Стандарт.

 

Според него днес политическите лозунги нямат място.

Снежната канонада по Петков продължи и докато той си тръгваше.

 

 

 

 

Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си руски воини, украински воини, финландски воини – за да бъдем свободни, независими, да имаме България единена, стига сме се делили на различни групи, призова премиерът. България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи, заяви Кирил Петков.

 

 

 

По време на своето слово председателят на НС Никола Минчев постави акцент въху ролята на българските опълченци за Освобождението на България. Засегна и темата с войната в Украйна, което предизвика негодувание, част от хората на върха и те го освиркаха.

 

 

„Днес е 3 март – ден на национална гордост, нашият национален празник. За нас е ден на свободата. Пред България се открива нова перспектива, но за да се стигне дотук е извървян дълъг и труден път на идентичност, на борба за просвета и самостоятелна църква, на борба за национално освобождение“, каза Никола Минчев.

 

 

„Днес почитаме паметта на всички български, руски, украински, полски и воини от други националности дали живота си за нашата свобода. На това място почитаме паметта и чутовния подвиг на опълченците, с който е доказана жертвоготовността и величието на българския народ“, каза още той.

 

 

Точно преди пристигането на Кирил Петков и Никола Минчев, гражданин взе европейското знаме от постамента и го замени с руско. Наложи се намесата на полиция.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024