Политика

Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване

Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване

fcfb77ba3d7a1a4fccec65ea36cf7ff3
Срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов е образувано досъдебно производство за изнудване, извършено в периода 2015 – 2019 година, съобщи БНР.

Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в 10.00 часа прокуратурата е била уведомена за започнало в условията на неотложност разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, от държавното обвинение съобщиха, че това е станало по факс, изпратен от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“. Делото е за изнудване.

 

 

24-часовото задържане на Бойко Борисов приключва тази вечер в 21.40 часа, около полунощ на Владислав Горанов и в 02.00 часа на 19-и март на Арнаудова.  Така, че това е времето, около което може да се очаква решението на Прокуратурата.

 

 

 

Не се съобщава кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев вече обяви, че това е намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвинение цитират факса от МВР, че първото действие по разследването е бил разпит на свидетел. Както съобщи по-рано днес, това е бил премиерът Кирил Петков.

 

 

По-късно трябва да стане ясно ще бъдат ли обвинени Борисов, Горанов и Арнаудова и ще излязат ли на свобода или арестът им ще бъде удължен.

 

 

 

В СГС са внесени искания за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта политически фигури. Това съобщиха преди минути от СГС. 

 

 

 

Тъй като това е станало след 16.30 часа, според вътрешните правила на съда, ще бъдат разгледани в следващия работен ден, тоест в понеделник.

 

 

Още в четвъртък вечерта стана известно, че МВР действа  при неотложност и няма разрешение от съдия за претърсванията на домовете на тримата.

 

 

Ако те не бъдат одобрени, претърсванията няма да бъдат приобщени към доказателствата по делото.

 

 

 

Очаквайте подробности

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024