Политика

Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване

Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване

fcfb77ba3d7a1a4fccec65ea36cf7ff3
Срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов е образувано досъдебно производство за изнудване, извършено в периода 2015 – 2019 година, съобщи БНР.

Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в 10.00 часа прокуратурата е била уведомена за започнало в условията на неотложност разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, от държавното обвинение съобщиха, че това е станало по факс, изпратен от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“. Делото е за изнудване.

 

 

24-часовото задържане на Бойко Борисов приключва тази вечер в 21.40 часа, около полунощ на Владислав Горанов и в 02.00 часа на 19-и март на Арнаудова.  Така, че това е времето, около което може да се очаква решението на Прокуратурата.

 

 

 

Не се съобщава кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев вече обяви, че това е намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвинение цитират факса от МВР, че първото действие по разследването е бил разпит на свидетел. Както съобщи по-рано днес, това е бил премиерът Кирил Петков.

 

 

По-късно трябва да стане ясно ще бъдат ли обвинени Борисов, Горанов и Арнаудова и ще излязат ли на свобода или арестът им ще бъде удължен.

 

 

 

В СГС са внесени искания за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта политически фигури. Това съобщиха преди минути от СГС. 

 

 

 

Тъй като това е станало след 16.30 часа, според вътрешните правила на съда, ще бъдат разгледани в следващия работен ден, тоест в понеделник.

 

 

Още в четвъртък вечерта стана известно, че МВР действа  при неотложност и няма разрешение от съдия за претърсванията на домовете на тримата.

 

 

Ако те не бъдат одобрени, претърсванията няма да бъдат приобщени към доказателствата по делото.

 

 

 

Очаквайте подробности

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024