СВЯТ

Москва: Нито един жител на Буча не е пострадал от руски военни. Провокация са всички снимки и видеоклипове, публикувани от Киев

Москва: Нито един жител на Буча не е пострадал от руски военни. Провокация са всички снимки и видеоклипове, публикувани от Киев

1010x570

 

 

Военнослужещите от Въоръжените сили на Русия не са извършвали насилствени действия срещу жителите на село Буча, Киевска област.

 

 

В официално изявление на Министерството на отбраната на Руската федерация, публикувано в „Телеграм“ и цитирано от ТАСС, се казва:

 

 

„За времето, когато Буча беше под контрола на руските военни, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Всички снимки и видеоклипове, публикувани от режима в Киев, за които се твърди, че са престъпления на руски военни в Буча, са провокация. Южните покрайнини на Буча, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски. Всички части на въоръжените сили на РФ напълно напуснаха Буча на 30 март, а „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на четвъртия ден след това.

 

 

През времето, когато това селище бе под контрола на руските въоръжени сили, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Руски военнослужещи доставиха и предадоха 452 тона хуманитарна помощ в населените места в Киевска област.

 

 

Отпътуването от град Буча не беше блокирано. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус. В същото време южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от едрокалибрена артилерия, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.

 

 

 

Бихме искали специално да отбележим, че всички руски части се оттеглиха напълно от Буча на 30 март, ден след личния кръг от преговори между Русия и Украйна в Турция.

 

 

 

Освен това на 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщението си, че в града няма руски военни, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

 

Изявление на кмета на Буча Анатолий Федорук на 1 април, в което не се споменава нищо за трупове и кланета.

 

 

 

Затова не е изненадващо, че всички така наречени „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на 4-ия ден, когато в града пристигнаха служители на СБУ и представители на украинската телевизия.

 

 

Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са се вкочанили, нямат характерни трупни петна, а в раните има несъсирена кръв.

 

 

 

Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии, какъвто беше случаят в Мариупол с родилния дом, както и в други градове“.

 

 

ТАСС, Гласове

 

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024