Анализи

Финият ход на Владимир Путин

Финият ход на Владимир Путин

35_main

 

 

 

Светът се раздели на Изток и Запад, две велики империи от миналото – Русия и Турция напомниха за себе си. Арабите през 1985-1986 г силно удариха СССР, като свалиха цените на петрола, не простили на Москва за афганистанската война. И сега изпратиха Вашингтон по дяволите.

 

 

Дори от централните руски канали постоянно звучи, че ние руснаците не сме европейци и че това е много добре. Лев Николаевич Гумильов гледа това от небето и се радва. Сбъдва се пророчеството му, че ако Русия се възроди, то ще бъде само като евразийска суперсила.

 

 

Рублата си върна обратно загубените позиции, което шокира някои западни инвестиционни анализатори, които очевидно не са чували за платежния баланс. И дори фондовият пазар на Московската борса постепенно се възстановява. Ако Русия прехвърли износа на газ, петрол, зърно и оръжия в рубли, това ще бъде не по-малко от победата във военната операция в Украйна.

 

 

Остава само да си спомним евразийското евро, което ще свърже заедно икономическото пространство на Беларус, Русия, Казахстан, Турция, Азербайджан, Узбекистан и други страни.

 

 

Рамзан Ахматович Кадиров проблясва на телевизионните екрани, а в интернет има още повече от него. Всеки инвестиционен анализатор е и малко специалист по пиар. Цял живот трябваше да се занимава със собствения си пиар и този на моите подчинени. Отвън това изглежда като много фин ход на Владимир Путин. Европейското и по-широкото западно обществено мнение не може да бъде променено от нас. Но какво ще кажат 1,5 милиарда мюсюлмани не е прост и много важен въпрос.

 

 

 

Моето мнение е, че първоначално залогът беше поставен върху военен преврат в Киев, който трябваше да свали нацистите, да създаде проруско правителство, с което Москва да преговаря. Нещо обаче се обърка. Или заговорът е бил разкрит, или, както в Ирак през 2003 година, американците просто са ги купили. И сега Русия е принудена да отиде до край, мостовете са изгорени. Или победа, или нас просто няма да ни има.

 

 

Както казва моят близък приятел от Астана: „Аллах и три картечници са с нас!“ Между другото, украинските нацисти мразят татари, казахи или туванци дори повече от руснаците.

 

автор: Александър Разуваев

 

Превод: В. Сергеев

 

Анализи

More in Анализи

дъно1653804247

Украйна без дъно: Западът наводни Киев с пари и оръжия, но се краде повече, отколкото стига до фронта

юни 27, 2022
putin-radvame-se-che-chujdestranni-kompanii-napuskat-rusia-1

The Guardian: Русия печели икономическата война, рублата е силна, санкциите имат обратен ефект

юни 6, 2022
анакондата1010x570

Руската операция в Украйна „Пръстена на анакондата“ започна

май 29, 2022
sasht-si-priznaha-provala-1

US анализатор: Западните санкции не успяха да поставят руската икономика „на колене“

май 22, 2022
патрушев1651510368

Избра ли Путин Николай Патрушев за свой наследник и кой е той?

май 3, 2022
nu-iork-taims-razkri-kak-balgaria-vaorajava-ukraina-1

„Ню Йорк Таймс“: България и още 5 държави продават оръжие на Украйна чрез Ultra Defense Corp.

април 25, 2022