ОБЩЕСТВО

В Бургаско пропищяха: Наглостта на украинските бежанци мина всякакви граници! Това вече е прекалено!

В Бургаско пропищяха: Наглостта на украинските бежанци мина всякакви граници! Това вече е прекалено!

screenshot367813

 

 

Служителите по бензиностанциите в Бургаско вече са предупредени да внимават с украинците, защото зареждали и бягали. Продавачи и търговци също се оплакват, че поръчват храна или искат да им бъде извършена услуга като ремонт на кола, но след това казват, че няма да платят, защото са бежанци. Това показа проучване в региона, направено от „Труд„.

Усилено се говори, че историята с украинските бежанци има и втори план. Според хората по морето, където основно те се установяват, бягат от войната само богатите. Със супер скъпи коли, поръчващи си в ресторантите стекове и глезотии, не спазващи правилата за движение и не уважаващи българите.

 
Откъде са тези пари за толкова висок стандарт, за толкова скъпи коли? Дали тези богаташи, които виждаме да кръстосват имат легален бизнес, питат се хората.

 

 

„Карахме по пътя за Истанбул, в колата бяхме с дъщеря ми, когато изпреварихме супер скъп украински джип. Явно бяха цял кортеж, защото изведнъж отдясно и то, започнаха да ни изпреварват няколко джипа като този. Бяха пълни с млади мъже и се учудихме, че не са останали да воюват“, това разказа бургазлийка, а случката е отпреди няколко дни.

 


Все по-често се виждат украински автомобили в Бургаско

 

 

Местните разказват истории за това как занесли дрехи в Кризисния център на Морска гара, за да помогнат на бежанците и замръзнали, защото ги видели облечени с много скъпи дрехи. На всичко отгоре били предупредени от наши служители в Центъра да не носят „вехти дрехи“.
„А дрехи с табели ли искат? Ние за себе си не купуваме такива в момента“, възмущават се две бургазлийки.

 

Пазаруват и не искат да си плащат. Това масово се коментира по морето. Много бургазлии са възмутени от бежанците, но понеже са добре възпитани, не смеят нищо да кажат, за да не ги обвинят, че не са благородни а са завистливи и зли. Разказва се как украинец и то с „Лексус“ го ремонтирал и не искал да плати за услугата, защото е бежанец.

 

Продавачи разказват и как две бежанки си поръчали два сандвича и после казали, че няма да платят, защото са бежанци и нямат пари. “От неудобство не се оплакахме на компетентните органи”, казаха търговците.

 

Брокери споделят, че специално в Бургас никой не иска да взима бежанци и за наематели.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024