СВЯТ

Кадиров изпълни заканата си: Чеченски спецназ и армията на ДНР щурмуваха „Азовстал“/ ВИДЕО

Кадиров изпълни заканата си: Чеченски спецназ и армията на ДНР щурмуваха „Азовстал“/ ВИДЕО

 

azovstal

 

 

 

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров обяви началото на атака срещу завод в Мариупол, където се намират бойци от украинските национални батальони.

 

 

„Доблестните бойци от легендарния полк на името на героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров започнаха да щурмуват завода в Мариупол.

 
Момчетата под ръководството на техния скъп брат, командир на полка Замид Чалаев, са решени да изгонят цялата тази бандеровска измет от територията на предприятието “, написа Кадиров в своя Telegram канал.

 

 

Той добави още, че тази задача е трудна, но изпълнима.

„Зад гърба на служителите на полка има стотици успешни специални операции, проведени за унищожаване на международни терористи в Чеченската република.

 

 

Нашето предимство е в богатия боен опит на момчетата. Истината е зад гърба ни, което означава, че ще победим!” написа той.

 

 

Операцията по ликвидиране на «котела» в Мариупол е близо до завършването си.

 

Частите на въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ДНР влязоха на територията на предприятието «Азовстал», където се бяха вкопали останките от непримиримите нацисти от Въоръжените сили на Украйна и НГУ. Това съобщи ресурсът WarGonzo, чийто снимачен екип е на мястото на събитието.

 

Отбелязва се, че настъплението на войските се води от няколко посоки едновременно. Атаката над вражеските позиции в индустриалната зона се извършва както от северната част на града, така и откъм морето.

 

«Отделни отряди вече успяха да се закрепят на линиите, които преди бяха окупирани от неонацистите», се отбелязва в публикацията на WarGonzo, цитирана от news-front.info

 

.

Видеото по-долу показва как бойците от 1-ви батальон на Специалните сили на НМ на ДНР прикриват настъплението на пехотата с автоматични гранатомети.

 

 

 

Кореспондентът обяснява, че нацистите не са спрели да се опитват да излязат от обкръжението, но действията им биват пресичани.

 
«Противникът напуска завод «Азовстал» на малки групи. Оказва съпротива. Момчетата от нашия батальон помагат на пехотата. Поискаха е огнева подкрепа.

 

 

Врагът се е вкопчил в една от градините на мирните жители, което усложнява нашите действия. Има много граждански лица. Момчетата се разсейват, защото ги евакуират под вражеския огън», добавя задъханият командир на специалните части на НМ ДНР във видеото.

 

Така подразделенията на въоръжените сили на РФ и НМ на ДНР трябва да изпълняват едновременно две задачи — щурм по позициите на противника и евакуация на населението.

 

 
В същото време няма съмнение, че Мариупол скоро ще бъде окончателно денацифициран.

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

Джефри_Сакс_5566121174408828910_2481847674771396412_big

Джефри Сакс: Вече нищо не може да помогне на Украйна (ВИДЕО)

април 19, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
байдъъън

Байдън: Канибали изядоха чичо ми

април 18, 2024
768x432

Politico: Украйна върви към загуба на войната, Путин никога не е бил по-близо до целта си

април 17, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

април 16, 2024
руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024