Политика

Костадинов: Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

Костадинов: Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

 

01789a585fbc4eabbbca5f1555f421b6

 

 

Българското правителство върви по стъпките на украинското правителство

Това каза пред bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

 

 

 

Тъй като украинските управляващи бяха американски марионетки, тяхната задача беше да създават антируски настроения в Украйна с идеята да се максимално да се провокира Руската федерация, за да предприеме тя ответни действия, за да може по този начин да се разрушат вековни исторически връзки между двата народа“, каза Костадинов.

 

 

 

„Американските марионетки в Българияуправляващи държавата ни, съзнателно провокират Русия, допълни той. По думите му те „съзнателно провеждат максимално груби антируски действия“.

Костадинов припомни, че България беше една от първите държави, които въведоха санкции срещу Русия и затвориха въздушното си пространство.

България беше една от първите държави, които затвориха морските си пристанища няколко дни, след като благодарение на Руската Федерация и на Донецката република българските моряци бяха освободени, след като бяха държани 54 дни принудително в украинското пристанище Мариупол от украинските военни. И, за да е пълен парадоксът, когато преди 2 дни нашият министър-председател беше в Киев, той благодари на тези, които държаха като жив щит българските моряци, че са ги спасили. Това е все едно изнасилена жена да благодари на изнасилвача си, че я е спасил, защото е спрял да я изнасилва“, каза Костадин Костадинов.

 

 

 

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че иска да попита Асен Василев и Кирил Петков от личния си джоб ли ще компенсират ръста на инфлацията.

 

 

 

„Искам да питам Кирил Петков и Асен Василев с техните ценности ли ще платят скока на всички цени и те ли ще компенсират от личния си джоб ръста на инфлацията в България„, коментира Костадинов във връзка с въпрос, който са поставили в парламента кой ще плати щетите, нанесени на българската икономика.

 

 

 

По думите му управляващите са казали, че „било цинично да говорим за пари, след като трябвало да говорим за ценности“.

 

 

 

„Скокът на цената на газта ще бъде само първото нещо, което ще ни сполети, защото с него ще скочат и цените на абсолютно всички други неща, за които можем да се сетим. Да не говорим за това, че останалите енергоносители също вървят нагоре като цени, но, разбира се, това българските управници не ги интересува“, каза още лидерът на „Възраждане“

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024