Русия

Путин: Западните санкции се провалиха

Путин: Западните санкции се провалиха

 

phpgqf6tg_559x345

 

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че санкционната политика и икономическата „светкавична война“ на Запада срещу Кремъл са се провалили, предаде БТА.

 

 

„Очевидно е, че в последно време главен негативен фактор за икономиката беше поредният санкционен натиск на западните страни“, каза Путин на съвещание по социално-икономически въпроси. Според него те са очаквали финансово-икономическата обстановка в страната бързо да бъде подкопана, да се предизвика паника на пазарите, колапс на банковата система и мащабен дефицит от стоки по магазините.

 

 

„Но вече можем да кажем с увереност, че тази политика спрямо Русия се провали“, заяви руският държавен глава. По думите му санкциите не са подминали техните инициатори, тъй като се наблюдава растеж на инфлацията и безработицата, влошаване на икономическата динамика в САЩ и европейските страни, спад на жизненото равнище на европейците и девалвация на техните спестявания.

 

 

 

Ситуацията в икономиката на Русия се стабилизира, курсът на рублата се връща към равнищата от началото на февруари, възстановяват се запасите от стоки в търговските вериги и равнището на търсенето, твърди Путин.

 

 

Руският президент подчерта, че във външната търговия Москва трябва да ускори прехода към разплащане в рубли и други национални валути на страни, които са надеждни делови партньори.

Броят на официално регистрираните безработни в Русия е на много ниско равнище, допълни Владимир Путин. Като ключово условие за осигуряване на реален растеж на доходите на гражданите той посочи създаването на нови, добре платени работни места, засилването на икономическата динамика, развитието на промишлеността и на други отрасли.

 

Оф нюз

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024