Анализи

Финият ход на Владимир Путин

Финият ход на Владимир Путин

35_main

 

 

 

Светът се раздели на Изток и Запад, две велики империи от миналото – Русия и Турция напомниха за себе си. Арабите през 1985-1986 г силно удариха СССР, като свалиха цените на петрола, не простили на Москва за афганистанската война. И сега изпратиха Вашингтон по дяволите.

 

 

Дори от централните руски канали постоянно звучи, че ние руснаците не сме европейци и че това е много добре. Лев Николаевич Гумильов гледа това от небето и се радва. Сбъдва се пророчеството му, че ако Русия се възроди, то ще бъде само като евразийска суперсила.

 

 

Рублата си върна обратно загубените позиции, което шокира някои западни инвестиционни анализатори, които очевидно не са чували за платежния баланс. И дори фондовият пазар на Московската борса постепенно се възстановява. Ако Русия прехвърли износа на газ, петрол, зърно и оръжия в рубли, това ще бъде не по-малко от победата във военната операция в Украйна.

 

 

Остава само да си спомним евразийското евро, което ще свърже заедно икономическото пространство на Беларус, Русия, Казахстан, Турция, Азербайджан, Узбекистан и други страни.

 

 

Рамзан Ахматович Кадиров проблясва на телевизионните екрани, а в интернет има още повече от него. Всеки инвестиционен анализатор е и малко специалист по пиар. Цял живот трябваше да се занимава със собствения си пиар и този на моите подчинени. Отвън това изглежда като много фин ход на Владимир Путин. Европейското и по-широкото западно обществено мнение не може да бъде променено от нас. Но какво ще кажат 1,5 милиарда мюсюлмани не е прост и много важен въпрос.

 

 

 

Моето мнение е, че първоначално залогът беше поставен върху военен преврат в Киев, който трябваше да свали нацистите, да създаде проруско правителство, с което Москва да преговаря. Нещо обаче се обърка. Или заговорът е бил разкрит, или, както в Ирак през 2003 година, американците просто са ги купили. И сега Русия е принудена да отиде до край, мостовете са изгорени. Или победа, или нас просто няма да ни има.

 

 

Както казва моят близък приятел от Астана: „Аллах и три картечници са с нас!“ Между другото, украинските нацисти мразят татари, казахи или туванци дори повече от руснаците.

 

автор: Александър Разуваев

 

Превод: В. Сергеев

 

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023