Политика

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

 

 

1010x570

 

 

Външният министър на ДНР Наталия Никонорова Снимка: ТАСС, архив

 

Българските моряци получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР), съобщи ведомството в канала си в Телеграм. „На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда“, се казва в съобщението.

 

 

 

Днес представители на Министерството на външните работи на ДНР са предали хуманитарна помощ на българските моряци на товарния кораб „Царевна“, който е закотвен в пристанището на Мариупол.

 

 

 

„Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати.

 

 

 

От своя страна Министерството на външните работи, заедно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да предприема конкретни стъпки, за да гарантира, че на чуждестранните моряци е предоставено всичко необходимо и че те ще могат да се завърнат безопасно у дома възможно най-скоро“.

 

 

 

В съобщението си в „Телеграм“ външното министерство на ДНР публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

 

 

Външното министерство на ДНР припомня, че 15 членове на екипажа на „Царевна“ бяха евакуирани по-рано и бяха транспортирани безопасно до родината си. От съображения за сигурност обаче на борда остават още петима моряци, включително капитанът на кораба.

 

Гласове

 

https://glasove.com/novini/dnr-balgarskoto-pravitelstvo-bukvalno-e-ostavilo-svoite-moryatsi-v-mariupol-na-proizvola-na-sadbata

Политика

More in Политика

68e5f163-067a-4c75-9328-9a1a99d9733d

Радостин Василев: Първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър (ВИДЕО)

май 13, 2022
ad32a00fb4ae4d128e597c8d9c96b6b7

Правителството е поискало от ЕК да отпадне акцизът върху газа и енергоносителите

май 13, 2022
big_big_15d8_1_

Ще получим цялото количество азерски газ, преди газовата връзка с Гърция да бъде готова

май 13, 2022
hristo ivanov

Христо Иванов поиска „депутинизация“ и обяви: Да се готвим за национализация на руски активи

май 13, 2022
php7k8lfo_559x345

Проф. Стив Ханке: Българският народ ще загуби от въвеждане на еврото. Това е лудост!

май 13, 2022
1010x570

САЩ: Всеки ден работим с Кирил Петков за газа

май 13, 2022