Криминално

Синът на убитата Алена Щерк проговори. Стана ясно как е била ликвидирана от приятеля й Виктор

Синът на убитата Алена Щерк проговори. Стана ясно как е била ликвидирана от приятеля й Виктор

 

синezgif-3-d24ceb1991

 

 

Има постъпващи нови сигнали. Работим по всеки един от тях. Районът се проверява. Колегите се ръководят от информация, която получават от граждани, и от снимки, установени на място.

 

 

Това заявиха от Софийска градска прокуратура (СГП), цитирани от Нова телевизия във връзка с незаконните погребения на хора в Клисура.

 

„За да коментирам дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито до момента не са направени. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев цитира изказване на сина на жертвата за нанесени изключително жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

 

 

 

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е правен опит да се чисти кръв, добави Николаев.

 

 

 

„Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на изследване. Има следи от използване на белина. Може да е с цел заличаване на следи“, заяви Петрова.

Най-вероятно убийството е извършено или в автомобила, или в гаража, добави тя.

 

 

 

Говорителката на Софийска градска прокуратура не потвърди дали има подадени от Алена жалби в 6-то Района управление в София.

 

 

 

„Репортер на в. „Телеграф“ е говорил със сина й и той казва, че тя е подавала жалби за психически тормоз срещу Виктор Спига, който бе задържан в Италия в 6-то РПУ“, поясни водещият.

 

 

„В събота направихме справка и към този момент в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно насилие. Ние работим заедно, но сме различни институции и има движение на документи между нас“, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно колко време й трябва на държавата, за да открие дали един убит човек е подавал жалба преди това срещу този, който е задържан за престъплението.

 

 

 

„Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкова въпрос на времеви ресурс да се направи справка. Колегите се бяха концентрирали върху съществената част от първите моменти на разследването. Тази справка ще се направи. В най-скоро време ще има информация“, добави тя.

 

 

 

„Не е активиран паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от взлом върху входната врата“, уточни Петрова.

 

 

„В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, за да установим точно какво се е случило“, добави тя.

 

 

 

От там съобщиха по темата с Алена Щерк, че не са постъпвали документи, свързани с домашно насилие: “Домашното насилие има извън наказателно правни измерения, защото има закон срещу домашното насилие”.

 

 

 

“Става въпрос за включване на алармената система, а не за натискане на паник бутон. Входната врата е била заключена, няма следи от взлом или нещо, което да насочи вниманието към инцидент.

 

 

Направен е опит да се свържат и с нея и с нейния син, но не е получен обратен отговор. Обективните находки сочат, че убийството е извършено в гаража или в автомобила. Предстои да получим експертизите, за да можем да кажем със сигурност”, допълниха още от СГП.

 

 

 

Относно изчезналия Александър Алтънбашев казаха, че няма нова информация.

 

Блиц, Телеграф

Криминално

More in Криминално

ezgif-3-6f94c2cbeb

Нови зловещи детайли около смъртта на Алена, появи се мистериозно писмо, което…

май 30, 2022
ezgif-2-1b0ae5d242

Ексклузивна новина: Арестуваха приятеля на Алена Щерк, ето къде го спипаха

май 29, 2022
817538050cd372341b4e1c1c7eeeefe1

Извънредно: Откриха тялото на изчезналата Алена Щерк

май 29, 2022
817538050cd372341b4e1c1c7eeeefe1

Зловеща версия: Търсят трупа на изчезналата IT специалистка в местността „Арбанас“

май 29, 2022
817538050cd372341b4e1c1c7eeeefe1

Смайващи разкрития за изчезналата IT специалистка, готвела се за… СНИМКИ

май 28, 2022
817538050cd372341b4e1c1c7eeeefe1

Ясна е самоличността на изчезналата IT специалистка, Алена Щерк е обявена за издирване

май 28, 2022