Коментари

Викащата украинска майка се оказа абсолютно менте. Нито е украинска, нито е майка

Викащата украинска майка се оказа абсолютно менте. Нито е украинска, нито е майка

 

image

 

 

 

Не е етично страданието на един народ да се използва за пробутване на скулптори със съмнителна стойност

 

 

Някои хора искрено съчувстват на украинците, отварят домовете си за тях, откъсват от залъка си, за да им помогнат, организират благотворителни акции. Други обаче се опитват да припечелят от ситуацията, да изкарат някой лев на гърба на нещастието, сполетяло украинския народ, или да натрупат малко слава. Начинът – като свирят на струната на човешкото състрадание.

 

 

Ярък пример за второто е грозният паметник на една съсухрена жена, който се появи в центъра на София. Официалната версия – това било изстрадалата от войната украинска майка, а зейналата и уста – вик за помощ. Това обаче се оказа една непочтена лъжа.

 

 

 

„От вчера това нещо краси София. Стои и крещи право по софийския университет, една от най-красивите и емблематични сгради в столицата. Трябваше да бъде скулптура „Украинска майка“, а се оказа не просто потресаващо грозна, а и измама. Лъжа. Защото направата й няма нищо общо с войната, а е създадена…преди години“, написа в личния си профил председателят на Младежкия консервативен клуб Кристиян Шкварек.

 

 

 

Според него, авторът Неделчо Костадинов не е успял да я продаде с години  и сега е намерил удобна възможност да я пробута като нещо релевантно. Тоест – създателите се възползват от войната, от жертвите и от съпричастността на хората към тях, за да намерят употреба за грозотията, която са направили преди години. И с това, естествено, да си докарат внимание.

 

 

 

Мнение по темата изрази и журналистът от СКАТ Стоян Иванов. „Художествените“ качества на творбата няма да коментирам. Ще спомена само факта, че тя е била замислена и „сътворена“ години преди войната, ерго създателят ѝ много грозно и нахално се възползва от страданията и болката на хората в Украйна и нашата съпричастност, за да се пошуми около името му.

 

 

Лъжа е, че е замислил скулптурата след началото на войната, както твърди. Вижте снимките от линковете, те са от профила на самия Неделчо Костадинов. Обърнете внимание на датите. За всеки случай ще направя и скрийншотове на публикацията му от 29 април 2020 г., защото може изтрие старите публикациите и снимките“, пише той.

 

 

ВЪВ ВСЕКИ ИЗРОД ДРЕМЕ ПО ЕДИН УРОД
Св. Витков от Хиподил
Запомнете го!
„Неделчо Костадинов успя да продаде статуя наречена първоначално от него „Гол демон“ (правена по мотиви на „Игра на тронове“ преди доста години) за току що направена статуя „Украинска майка“! Надявам се статуята да остане там за постоянно като символ на украинския фашистки демонизъм и глупостта на българските русофоби!“„
Неизвестен апокриф
   Източник: От страницата на Херова Дариана

 

 

 

 

„Викът на украинската майка“ още през 2020, човек ти си пророк“, иронизира творецът друг читател.

 

Скулптората, която може да изкара стресница на хора с по-нежна психика, има амбицията да е контрапункт на паметника на съветската армия.

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024