Политика

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

 

 

1010x570

 

 

Външният министър на ДНР Наталия Никонорова Снимка: ТАСС, архив

 

Българските моряци получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР), съобщи ведомството в канала си в Телеграм. „На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда“, се казва в съобщението.

 

 

 

Днес представители на Министерството на външните работи на ДНР са предали хуманитарна помощ на българските моряци на товарния кораб „Царевна“, който е закотвен в пристанището на Мариупол.

 

 

 

„Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати.

 

 

 

От своя страна Министерството на външните работи, заедно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да предприема конкретни стъпки, за да гарантира, че на чуждестранните моряци е предоставено всичко необходимо и че те ще могат да се завърнат безопасно у дома възможно най-скоро“.

 

 

 

В съобщението си в „Телеграм“ външното министерство на ДНР публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

 

 

Външното министерство на ДНР припомня, че 15 членове на екипажа на „Царевна“ бяха евакуирани по-рано и бяха транспортирани безопасно до родината си. От съображения за сигурност обаче на борда остават още петима моряци, включително капитанът на кораба.

 

Гласове

 

https://glasove.com/novini/dnr-balgarskoto-pravitelstvo-bukvalno-e-ostavilo-svoite-moryatsi-v-mariupol-na-proizvola-na-sadbata

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024