Политика

Йотова към Петков: Какъв КСНС сега, нали се събирахме вече?!

Йотова към Петков: Какъв КСНС сега, нали се събирахме вече?!

big_342

 

 

Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол. В петък Петков излезе с видеозапис, в който призова президента да свика КСНС.

 

 

„Какво ще бъде решението на президента, ще видим. Ще си направи анализ и ще излезе с решение”, каза Йотова.

„Вчера министър-председателят аргументира това свое решение с международния натиск, но не даде възможност да чуем други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония?”, каза Йотова.

 

 

 

„На 10 януари имаше почти 5-часово заседание на КСНС, след което се излезе с една консолидирана национална позиция с два елемента – че не можем да се обвързваме със срокове, че чакаме конкретни резултати. Ако министър-председателят има аргументи в тази посока, беше добре да ги чуем. Неговите аргументи вчера бяха с външен адрес. Ако правителството е постигнало гаранции и договорености, редно е да ги знаем”, каза Йотова.

 

 

 

„Имах усещането, че нещо е станало. В края на работния ден, изведнъж така неочаквано. Ако си послужим с начините на изразяване и стила на правителството – нещо имплицитно е станало”, коментира още Йотова.

 

 

 

Тя призна, че е притеснена от ситуацията с украинските бежанци в морските курорти и къде ще бъдат настанени те, след като напуснат хотелите.

 

 

 

И е на мнение, че настаняването им по държавните бази не бива да бъде за сметка на българските граждани, отдавна резервирали места в санаториуми и болници за долекуване.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024