Политика

Министър Събев изби рибата – махна директор в БДЖ само ден след назначението

Министър Събев изби рибата – махна директор в БДЖ само ден след назначението

 

phpp3magn_559x345

 

 

 

Милата ни държава всеки ден ни изненадва с по нещо ново. Оказва се, че „Холдинг БДЖ“ ЕАД се радвал на новия си финансов директор само един ден. Назначената на 3 май Моника Бийчър е била освободена от възловата длъжност само след денонощие.

 

 

Според официалната причина, изтъкната за нейното освобождаване, Бийчър „била получила по-добро предложение“. Това обяснение е повече от несъстоятелно, твърдят обаче железничари, тъй като назначаването на такава сериозна длъжност в едно от най-големите държавни дружества със сигурност не е станало от днес за утре.

 

 

 

Според „Клуба на знаещите в БДЖ“ най-вероятната причина за скоропостижното освобождаване на Моника Бийчър може да бъде единствено решение на транспортния министър Николай Събев, който вече стана популярен в бранша с безцеремонните си назначения и уволнения, пише „БАНКЕРЪ“.

 

 

 

Припомняме, че Моника Бийчър е бивш заместник-министър на финансите в екипа на Асен Василев по времето на служебния кабинет на Стефан Янев.

 

 

 

Тя влиза в системата на държавната администрация по времето на бившия премиер Симеон Сакскобургготски през 2004 г. като част от екипа на Агенцията по обществени поръчки. Била е и шеф на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ към финансовото министерство в периода 2011-2016 г., за кратко е работила и в Министерството на външните работи.

 

 

 

Според експерти самото назначаване на Моника Бийчър за финансов директор на „Холдинг БДЖ“ е било класическа грешка, тъй като тя е магистър по право и международни отношения, а това са специалности, отдалечени – поне по документи – на светлинни години от финансите.

 

 

 

Каквито и да са реалните причини за назначаването и скоропостижното освобождаване на Моника Бийчър от „Холдинг БДЖ“, те за пореден път доказват, че транспортният министър Николай Събев няма ясен план за бъдещето на държавния железопътен превозвач.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024