Криминално

Мистерията с изчезналия Алтънбашев се заплита

Мистерията с изчезналия Алтънбашев се заплита

 

big_big_big_aleksandar-altanbashev_2175141249366858701_big

 

 

Нови разкрития за изчезналия Александър Алтънбашев.

Бизнесменът Ивайло Борисов – Ториното, се е явил доброволно в СДВР преди ден, за да даде показания за случая с отвличането на програмиста Александър Алтънбашев.

 

 

 

Борисов е решил да разкаже какво знае пред разследващите веднага след като стана ясно, че последният SMS от телефона на Алтънбашев е именно до Ториното, съобщава „Телеграф“.

 

 

 

Пред разследващите полицаи Ториното е разкрил, че се познава с Алтънбашев от много години.

 

 

 

В последно време се интересувал от търговия с криптовалута и затова контактувал с програмиста, чийто бизнес е свързан с биткойните. Двамата обаче нямат общ бизнес.

 

 

 

Ториното официално се занимава с търговия с автомобили и със скрап, има автокъща и сервиз в Горубляне. Преди време бе сочен от МВР за дясна ръка на бившия командос Златомир Иванов – Баретата. Двамата заедно бяха част от подсъдимите по мегаделото „Фирмата“, както и по още едно дело, свързано с търговия с наркотици, но и по двете Ториното бе напълно оправдан.

 

 

 

 

Името му бе замесено през август 2017 г. в отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков, Адриан. В крайна сметка обаче Борисов не бе уличен в извършването на това деяние.

 

 

 

Самият Александър Алтънбашев е израснал в столичния квартал „Дружба“ и се познава с Ториното от дете. В последните години обаче Алтънбашев значително се бил замогнал покрай работата му в IT сектора. Говори се, че е един от криптомилионерите в България. Алтънбашев е забелязан за последно в понеделник сутринта, когато сестра му Теодора го е оставила пред магазин в Бизнес парка. След това са си писали по Вайбър.

 

 

 

След 12,21 телефонът му е бил изключен. В последното си съобщение до сестра си Алтънбашев твърди, че е в района на Бургас. Преди това обаче й казал, че ще пътува за Пловдив по работа. Това я озадачило и тя решила да подаде сигнал в полицията.

 

 

 

Говорителят на Софийската градска прокуратура потвърди за разпита на Ториното, както и че се работи по версията за отвличане. „Проверява се и версията, че се е укрил по някаква причина, но основната линия на разследването е отвличане“, посочи Петрова.

 

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024