ОБЩЕСТВО

Родната администрация бясна, няма да почиват това лято евтино на морето! Причината – базите заети от украинци

Родната администрация бясна, няма да почиват това лято евтино на морето! Причината – базите заети от украинци

хотелиери8dc3f6777a8178cc46d76b702176ac1e

 

 

Българската администрация буквално се готви да линчува Кирил Петков и Асен Василев, а причината е, че почти всички бази на морето, в които почиват от години евтино, това лято ще са заети от украински бежанци.

 

 

Много хора от администрацията не могат да си позволят почивки в хотели по морето и години наред се възползваха от базите на различни министерства в които цените не бяха много високи.

 

 

Тази година след заповед на министър председателя Кирил Петков, всички бази на министерствата по морето се предоставят за нуждите на украинските бежанци, за да не се налага да настаняват пострадалите от войната в лагери от палатков или контейнеров тип.

 

 

Преместването на настанените в хотели украински бежанци в държавни и общински бази след 31 май обаче може да се превърне във фиаско. Към момента държавата е успяла да осигури 33 000 места в държавни и общински бази, а настанените по хотели бежанци са 59 085 души.

 

 

Правителството обаче се надява, че до края на месец май ще успее да намери още легла. Кабинетът дори имал амбицията да осигури места за до 70 000 души. Програмата за настаняване в хотелите приключва заради началото на туристическия сезон, припомня „Сега”.

 

 

Проблемът бе съобщен най-спокойно от новата шефка на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева. Тошева не отговори на конкретен въпрос защо правителството е оптимистично настроено, че в оставащото кратко време ще успее да свърши повече от вече свършеното, но увери, че се водела комуникация с всички министри. За съжаление не всички министерства и институции са подали бази за настаняване, обясни Тошева.

 

 

От думите й се разбра и че част от вече подадените бази имат нужда от леки, а някои – и от по-сериозни ремонти. Те обаче щели да приключат на 1 юни.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024