Политика

Свада: Линда на Кирил Петков свали Лена Бориславова от самолета за Рим / СНИМКИ

Свада: Линда на Кирил Петков свали Лена Бориславова от самолета за Рим / СНИМКИ

IMG_0309-1920x1920

 

 

 

22 май – аерогара „София“. Българска делегация, начело с премиера Кирил Петков пристига с кортеж от автомобили на НСО, за да отпътува за Рим, пише filternews.bg.

 

 

 

По традиция наши представители присъстват на отслужването на божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“ в чест на празника на Кирил и Методий. От години те биват приемани от главата на Римокатолическата църква.

В делегацията тази година са включени 44 човека, а сред тях е дясната ръка на Кирил Петков и говорителка на кабинета Лена Бориславова. Чекират се и се качват в самолета. Полетът обаче се бави, защото на летището все още не се е появил вицепремиерът Асен Василев.

 

 

 

Той идва последен, а по наша информация заедно със съпругата на Петков – канадката Линда Макензи. Дали тя в последния момент решава да придружи съпруга си при пътуването до Рим, не е ясно.

 

 

 

Срещата й с Лена Бориславова обаче очевидно не била от най-приятните. Какво се случва на борда, не е ясно.

 

 

 

 

 

Изненадващо обаче Бориславова слиза от самолета и бива отписана от системата на пътниците, все едно не е била сред тях. Впоследствие Линда се явява в компанията на Петков и останалите членове на правителството в Рим, а твърде неподходящото й облекло за официално посещение става обект на множество коментари.

 

 

Отдавна се говори, че Лена Бориславова е най-близкият човек до премиера, който диктува всичките му решения и е министър-председател в сянка.

 

 

Слави Трифонов дори публично я иронизира в пост във Фейсбук, възмутен от коментирате й по всевъзможни теми, включително енергетика. Бориславова придружава премиера на всички важни срещи, а според участници в тях иззема лидерската роля в разговорите. Мнозина дори подозират отношеиня между двамата, които надхвърлят професионалните.

 

 

 

Интересно е също така дали Асен Василев не е на страната на Линда Макензи в този конфликт с дъх на ревност, ако е вярно, че той е пристигнал с нея на аерогарата, очевидно изненадващо за Лена Бориславова.

 

 

 

Политически анализатори коментират, че жените в сянка играят ключова роля в сегашното управление. Твърди се също, че Ралица Стоянова, особено приближена до Стефан Янев, е главният идеолог на новата му формация „Български възход“, която бе официално учредена наскоро.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024