Криминално

Синът на убитата Алена Щерк проговори. Стана ясно как е била ликвидирана от приятеля й Виктор

Синът на убитата Алена Щерк проговори. Стана ясно как е била ликвидирана от приятеля й Виктор

 

синezgif-3-d24ceb1991

 

 

Има постъпващи нови сигнали. Работим по всеки един от тях. Районът се проверява. Колегите се ръководят от информация, която получават от граждани, и от снимки, установени на място.

 

 

Това заявиха от Софийска градска прокуратура (СГП), цитирани от Нова телевизия във връзка с незаконните погребения на хора в Клисура.

 

„За да коментирам дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито до момента не са направени. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев цитира изказване на сина на жертвата за нанесени изключително жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

 

 

 

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е правен опит да се чисти кръв, добави Николаев.

 

 

 

„Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на изследване. Има следи от използване на белина. Може да е с цел заличаване на следи“, заяви Петрова.

Най-вероятно убийството е извършено или в автомобила, или в гаража, добави тя.

 

 

 

Говорителката на Софийска градска прокуратура не потвърди дали има подадени от Алена жалби в 6-то Района управление в София.

 

 

 

„Репортер на в. „Телеграф“ е говорил със сина й и той казва, че тя е подавала жалби за психически тормоз срещу Виктор Спига, който бе задържан в Италия в 6-то РПУ“, поясни водещият.

 

 

„В събота направихме справка и към този момент в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно насилие. Ние работим заедно, но сме различни институции и има движение на документи между нас“, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно колко време й трябва на държавата, за да открие дали един убит човек е подавал жалба преди това срещу този, който е задържан за престъплението.

 

 

 

„Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкова въпрос на времеви ресурс да се направи справка. Колегите се бяха концентрирали върху съществената част от първите моменти на разследването. Тази справка ще се направи. В най-скоро време ще има информация“, добави тя.

 

 

 

„Не е активиран паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от взлом върху входната врата“, уточни Петрова.

 

 

„В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, за да установим точно какво се е случило“, добави тя.

 

 

 

От там съобщиха по темата с Алена Щерк, че не са постъпвали документи, свързани с домашно насилие: “Домашното насилие има извън наказателно правни измерения, защото има закон срещу домашното насилие”.

 

 

 

“Става въпрос за включване на алармената система, а не за натискане на паник бутон. Входната врата е била заключена, няма следи от взлом или нещо, което да насочи вниманието към инцидент.

 

 

Направен е опит да се свържат и с нея и с нейния син, но не е получен обратен отговор. Обективните находки сочат, че убийството е извършено в гаража или в автомобила. Предстои да получим експертизите, за да можем да кажем със сигурност”, допълниха още от СГП.

 

 

 

Относно изчезналия Александър Алтънбашев казаха, че няма нова информация.

 

Блиц, Телеграф

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024