Политика

Борисов бил против вот на недоверие, но обяви с кои партии ще преговаря ГЕРБ за нов кабинет

Борисов бил против вот на недоверие, но обяви с кои партии ще преговаря ГЕРБ за нов кабинет

 

phpixwlh1_559x345

 

Искам да им угодя. Борисов да слезе от властта – ето, не съм депутат, гледам си партийните дела. Сега пък – задкулисие, да седна на първия ред. Е, кое от двете? И по време на война са развявали бялото знаме и двете страни и се събират в средата – заради майките, заради хората. Ние ще търсим разговори за бъдещо управление на страната с други партии, които отговарят на няколко критерия. 

 

 

 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Албена, където е на форум на Жени ГЕРБ. Борисов каза още, че е бил против да се иска вот на недоверие на правителството. Не че не го заслужават, не, че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери, обясни той.

 

 

 

„Защо се разпадна тази коалиция – защото е абсолютно безпринципна. На уж десните с уж левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше парадокс – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред парламента обясняваха как ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция, коментира още бившият премиер.

 

 

 

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум, защото „Радев ще продължи да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента“.

 

 

 

По думите му формациите, с които партията му би преговаряла, трябва да приемат еврото, влизането на България в еврозоната. 

 

И още – разширението на ЕС, в това число и преговори със Северна Македония и Албания. „Според мен Кирил Петков подведе евроатлантическите ни партньори за РСМ, като им демонстрира сила и решителност, после заради страха си прехвърли отговорността на парламента. Трябва да е ясно – Петков не може да свърши нищо, за да придвижи напред въпроса с преговорите на Северна Македония“, заяви Борисов.

 

 

 

Трето условия пред бъдещите съюзници е да искат да диференцират доставките на газ, а четвъртото да поддържа етническата толерантност.

 

 

 

Важно изискване за бъдещите партньори на ГЕРБ е да приемат руския президент Владимир Путин за агресор. Борисов обяви още, че евентуалните коалиционни партньори не трябва да поставят членството на България в НАТО под въпрос.

 

 

Последното условие пред бъдещите партньори на ГЕРБ е да приемат максимата, че държавата ще харчи толкова, колкото изкарва. Винаги правителствата на ГЕРБ са били на излишък, освен по време на COVID-кризата. Сега искат да оставят хазната празна за служебно правителство на Румен Радев, заяви Борисов.

 

 

 

Той коментира думите на премиера Кирил Петков, че няма да преговаря с ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане – „ами с кого тогава, с останалите падаш“.

 

 

 

Най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Да не стане така двете най-големи партии да сме в опозиция, а малките да ни управляват, коментира Борисов.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

1010x570 (3)

Скандал! Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

септември 20, 2022
марков1272520

Георги Марков: Световната хегемония на САЩ приключи! Русия победи ЕС без нито един изстрел

септември 20, 2022
нсbig_1447

Най-ново проучване на „Екзакта“ засука изборната интрига / ГРАФИКИ

септември 20, 2022
1010x570 (1)

Кандидат-депутатът от ДБ Глиги: Аз съм за правото на родителите на евтаназия. Ако ти се роди урод, да можеш да го убиеш

септември 19, 2022
d5611ce9a3f44deb87536a3cfb0d1966

Скандал! „Възраждане“ показа тайния план на правителството за въвеждане на еврото / ВИДЕО

септември 19, 2022
big_ce244217130c4200a2b3443b5983fa08

Министър Христов: Получихме отговор от „Газпром“

септември 18, 2022