Политика

ДБ след срещата при Радев: Възможна е ”хигиенна формула” за подкрепа и от ГЕРБ и ДПС

ДБ след срещата при Радев: Възможна е ”хигиенна формула” за подкрепа и от ГЕРБ и ДПС

demokratichna_bylgariia
От ПП зависи къде ще стоят ГЕРБ и ДПС при бъдещо управление, но е възможно да се намери “хигиенна формула”, която да позволи подкрепа от тези две формации. Това обаче трябва да бъде много внимателно обсъдено, посочи след консултациите при президента Радев Христо Иванов.

Той обясни – ДБ не е мандатоносител и в този смисъл няма да води преговори.  По думите му от това за какво ще се търси подкрепа зависи дали ДБ биха дали подкрепата си, ако има такава от ГЕРБ и ДПС.

 

 

„Зависи за какво ще се търси подкрепа. Ние и досега сме взимали решения, гласувайки общо с ГЕРБ и ДПС. Ако се заложи на конкретни политически приоритети, за които се намери хигиенна формула, която позволява някаква подкрепа, това е възможно. Но трябва да бъде много внимателно обсъдени. Трябва да се намери формула, при която ГЕРБ и ДПС да не участват в изпълнителната власт“, категорично посочи Иванов.

 

 

ДБ винаги е била готова да е диалогична и да слага националните приоритети пред скоби, допълни съпредседателят на партията.

 

 

Иванов посочи, че довечера на разговорите с ПП и БСП предстои да стане ясно каква е визията на партията на Кирил Петков и формулата, с която да се постигне успех при съставянето на правителство.

 

 

„Усилието за правителство с първия мандат е най-здравословно и ще подкрепим тези усилия. Такова управление трябва да е насочено към решаване на очевидни проблеми – еврозоната, преоръжаването на българската армия, изчистването на руското влияние от сектор „Сигурност“, посочи Иванов.

 
По думите му е важно до провеждането на местните избори да бъде осигурено правителството на страната.

 
„Това е период, в който ако не направим решителната стъпка към влизането в еврозоната и превъоръжаването на българската армия, не е ясно дали ще може да се случи. Ясно е, че следващ парламент не изглежда да бъде по-добър от гледна точка на работещи възможности. Ще обсъдим как си представя политическите формули настоящия мандатоносител. Не смятаме да предлагаме нищо“, обясни още Иванов.

 

 

Той потвърди, че на масата стои евентуално съвместно явяване между ПП и „Демократична България“, ако се стигне до избори. Това обаче е решение на колективните органи

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

разрив17ba5f1f838e49b4a7e91ba37f212c7b

Какво доведе до разрива в отношенията между Кирил Петков и Румен Радев?

юли 3, 2022
buqr_osmani_fb

Османи се похвали: Македонският език става официален в ЕС

юли 3, 2022
phpfwk8i1_559x345

Изгонените руски дипломати напускат България със семействата си: два полета извеждат в неделя над 160 души

юли 2, 2022
rumen-ovcharov

Овчаров за изгонените руски дипломати: За никакъв шпионаж не става дума, използват ни като пушечно месо

юли 2, 2022
5342060cfad44853084602739058eb83

Слави Василев затапи Лена с тези думи за хонорар, който му е предлаган от „Америка за България“

юли 2, 2022
ezgif-5-6d0b5ac2c6

Защо Петков изгони всички счетоводители от руското посолство и консулствата у нас?

юли 2, 2022