Политика

Захарова попиля Кирил Петков: Човекът е уморен, говори несвързано. Само Батман не му е виновен

Захарова попиля Кирил Петков: Човекът е уморен, говори несвързано. Само Батман не му е виновен

захарbig_big_big_1861_1_1_

 

 

 

Кремъл отрича твърдението на Кирил Петков, че посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е замесена в събарянето на правителството в България.

 

 

В традиционния си ироничен стил официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на бившия вече български премиер Кирил Петков, който обвини за вота на недоверие и оставката си наред с други политици и руския посланик в София Елеонора Митрофанова, съобщават руски медии. Пред журналисти на контролираната от Кремъл „РИА Новости“ Захарова заяви, че списъкът с „виновните“ е непълен, остава в него Петков да включи и въображаеми герои, предаде Актуално.

 

 

„В списъка липсват Батман и Жената котка“, каза Захарова пред агенцията. И допълни: „Мисля, че човекът е уморен, говори несвързано“.

 

 

Припомняме, че веднага след гласувания вот на недоверие снощи, 22 юни, българският премиер в оставка Кирил Петков излезе пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание, и заяви: ‘Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството“.

 

 

Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от оформилото се в последния месец ново опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. „Беше чест да водя правителство, което бе свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова“, каза още Кирил Петков след вота.

 

 

 

Руските медии днес изброяват, че сред посочените от бившия вече премиер политици, имащи вина за провала на това правителство, са бизнесменът и бивш депутат Делян Пеевски, Бойко Борисов, който оглавява партия ГЕРБ, и Слави Трифонов, чиято партия напусна коалицията

Политика

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024