Бедствия

Невиждан апокалипсис в Северозапада! Всичко е под вода във Враца, а във Вършец… ВИДЕО

Невиждан апокалипсис в Северозапада! Всичко е под вода във Враца, а във Вършец… ВИДЕО

 

ezgif-3-0f0e30c418

 

 

 

Обявиха частично бедствено положение в град Враца и квартал “Бистрец”. Причината са поройните дъждове. За изминалото денонощие количеството на валежите във Враца достигна над 80 л/кв.м. Нанесени са материални щети, съобщиха от общината.

 

 

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щети и отводняването на проблемни участъци. Същевременно, от началото на седмицата, служителите на общинското предприятие почистваха дъждоприемни шахти в града.

Преустановено е движението по бул. “Васил Кънчов” (посока София), в района на кръстовището с ул. “Георги Апостолов”. В момента екипите работят по отвеждането на водата.

 

 

 

 

 

 

Затруднено е движението и по пътя за пещера Леденика. Служители на местната администрация извършват огледи по места, като непрестанно се следят и нивата на речни корита и язовири на територията на общината.

 

 

Дъждът увреди улици и тротоари освен във Враца и в други населени места в Северозападна България. На места дъждът достигна до 105 л/кв. м.  Община Враца обяви частично бедствено положение за града и квартал “Бистрец”.

 

 

 

От село Вършец бе разпространен клип, на който се вижда как камион изчезва в дере. Машината бива отнесена от придошлата вода.

 

 

 

Мазетата на няколко къщи в село Чупрене, област Видин са наводнени. На място има екипи на пожарната, които отводняват. Хората разказват, че след това водата отново прониква.

Местната река също е придошла.

 

 

В село Вършец улици са наводнени, а от силата на водата бе отнесена и машина. Проливните дъждове от последните 24 часа увеличиха рекордно нивото на река Ботуня, която минава край Вършец. Малко преди обед приливната вълна удари квартал Заножене. Живеещи там съобщиха за отнесели леки автомобили и камиони, като има и много наводнени къщи. Вече няколко часа положението е критично.

 

 

 

 

 

 

 


Огромната водна маса е отнесла 2 пешеходни моста и един за автомобили. Нивото почти е достигнало големия мост при ВЕЦ-а.
Под вода са голяма част от пътищата в района и това създава затруднение пред реагирането на спасителните екипи. Ако дъждовете продължат не е изключено в община Вършец да бъде обявено бедствено положение.

 

Кадри бяха разпространени от очевидци в мрежата.

 

 

 

Блиц

Бедствия

More in Бедствия

храм

Инженер разкри защо мълнията уби тримата сирийци до храма „Св. Николай Софийски“

септември 28, 2022
big_lightning-gd5febbf48_1920

България под вода, градушки удариха страната, части от столицата са без ток, трима ударени от мълнии (СНИМКИ И ВИДЕО)

септември 27, 2022
big_166342391892417

Внезапна буря помете Черноморието, десетки хора бедстват в морето… СНИМКИ/ ВИДЕА

септември 17, 2022
big_202om_3_

Автобус с 30 работници бе пометен от стихията край Добрич, част от АМ „Тракия“ също е залята

септември 3, 2022
striama-zalia-i-trilistnik-evakuirat-483

Стряма заля и Трилистник! Евакуират хора / СНИМКИ+ВИДЕО

септември 3, 2022
ezgif-4-70e7805ed8

Ужасът е пълен: Втора приливна вълна издави още села в Карловско, хора са откъснати от света

септември 2, 2022