Политика

Новото правителство на Кирил Петков е готово (ОБЗОР)

Новото правителство на Кирил Петков е готово (ОБЗОР)

big_payimage-539059

 

 

Кирил Петков ще остане начело на евентално ново правителство на „Продължаваме промяната“.

 

 

От думите му става ясно, че ще се разчита на подкрепа не на цели формации, а на отделни депутати от тези партии, което доста напомня на идеите за мажоратирност в България.

 

 

Премиерът в оставка Кирил Петков говори за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната“ и ще остане ли той министър-председател в него.

 

 

„Това, което сме обсъдили до този момент с Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ е, че съставът ще бъде непроменен засега, тази вечер имаме пак среща. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат“, отговори той на въпрос на БНТ за проектосъстава на нов кабинет на „Продължаваме промяната“.

 

 

Попитан конкретно за липсващите министри от „Има такъв народ“, Петков заяви: „Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика“.

 

 

Премиерът коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП.

 

 

Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме преговаряли – това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов – самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че за съжаление и с него няма да можем да говорим.

 

 

Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН, категоричен е Петков.

 

 

 

Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи реално за хората. Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент в една богата държава (защото аз вярвам, че България е богата държава), средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот на хората, каза премиерът.

 

 

 

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той заяви:

 

 

Това, което е правило досега българското правителство, е много ясно – ние не сме имали директен износ от България за Украйна по никакъв начин. Имаме експорт към наши традиционни партньори – страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България – Украйна – няма.

 

 

 


Политика

More in Политика

ivo-mirchev

Мирчев: Един от най-високопоставените хора в България е руски шпионин

юли 3, 2022
1649940666

Тайната падна: Ето какви милиони дава „Америка за България“ на НПО-а и журналисти / СПИСЪК

юли 3, 2022
захароваbig_big_010184c_1_

Захарова: България сведе до нула възможността за функциониране на руското посолство в София

юли 3, 2022
руснаци9509915

Два самолета прибраха изгонените руснаци (СНИМКИ)

юли 3, 2022
разрив17ba5f1f838e49b4a7e91ba37f212c7b

Какво доведе до разрива в отношенията между Кирил Петков и Румен Радев?

юли 3, 2022
buqr_osmani_fb

Османи се похвали: Македонският език става официален в ЕС

юли 3, 2022