Политика

Петков и Гроздан Караджов се скараха жестоко в парламента, намесиха Радев и едни 3.9 милиарда

Петков и Гроздан Караджов се скараха жестоко в парламента, намесиха Радев и едни 3.9 милиарда

кара789071

 

 

Премиерът Кирил Петков не е искал разплащането на 3,9 милиарда лева за ремонт и строителство на пътища да стигне до служебно правителство на президента Румен Радев, което да управлява въпросните средства.

 

 

Това лъсна от думите на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов, който „разсекрети“ разговор между него и министър-председателя в разгара на скандала за парите, довел до разпадането на кабинета и днешните дебати за вота на недоверие, внесен от ГЕРБ и подкрепен от ИТН. 

 

 

 

 

В бурна процедура по реплики между Петков и Караджов, представителят на ИТН в кабинета досега заяви няколко пъти, че не лъже и не е излъгал нито веднъж, но директно нападна „Продължаваме промяната“ за това, че принизявала системно хората на Слави Трифонов до чалгари. „И вечно чалгарите са крадливите и най-лошите, а вие – най-висшите“, констатира Караджов.

 

 

 

„Сега ще слушате, щом дърпате лъва за опашката“, закани се министърът. И започна една по една да вади обществени поръчки на министерства, поверени на ПП от нейната квота. Обърна внимание и на органите на подчинение на вицепремиера Асен Василев „Митниците“ и НАП.

 

 

 

„НАП има една невероятна поръчка – поръчка за предоставяне на услуги за 7 млн. лева със съотношение за 50% качество и 50% за цена. Как предварително мерите качеството на ксерокопирните услуги? Как знаете коя фирма как ще снима. Можете това да оценявате, а дупките не можете. Бре!“, ядоса се Караджов.

 

 

И допълни:

 

 

„Двойният стандарт е този който сложи прът в колелото на коалицията. Отношението към ИТН като към трето качество хора доведе до този срив. Аз понеже не умея да лъжа, много пъти Ви го казах в очите. Много големи борци сте срещу корупцията, когато става въпрос за ИТН и МРРБ, но не и за агенциите и министерствата, контролирани от ПП“.

 

 

 

И разкри интересния разговор с Петков, водещ към фигурата на Румен Радев:

 

 

„Във Вашия кабинет веднъж говорехме за тези въпроси и ми казахте: „Искаш ли да ти кажа защо искаме да има проверки от НС за плащанията?“ Беше момент на откровение. „Не, защото не ти вярваме, ние не вярваме, че ти ще откраднеш пари.

 

 

А защото не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда („Дондуков“ 2 – б.р.), да се разплаща с фирмите. Ето това е истината. Това е истината за вашия прословут контрол и в МРРБ, и във всичко. Затова беше целия този театър пред НС. Страх ви е от служебен кабинет, нали? Мен не ме е страх. Да ме проверяват отгоре до долу. Да не би вас да ви е страх?“, попита Гроздан Караджов.

 

 

А Кирил Петков, под скандирания „Мафия“, отвърна:

 

 

„Знаете ли как това правителство може да бъде най-стабилното правителство в историята ни досега. С няколко много бързи хода – плащаме 3,9 млрд. лева на Караджов с неговите 40% оценка в скритите стаи на МРРБ. Веднага Тошко Йорданов забравя за Македония. После Борисов звъни по телефона, ние му вдигаме и му казваме, добре, няма да Ви разследваме.

 

 

Единственото, за което не трябва да се говори при ДПС, пък е за „Магнитски“, там е големият страх, там е голямото притеснение. И когато питах Слави защо 40%, той каза, ти нямаш проблем с Караджов, имаш проблем с мен. Защото г-н Караджов е просто един брокер“

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

шишковdc4ccc0dbee5231d66cd68203b9479cf

Шишков: Строителят на газовата връзка с Гърция ще се ползва с най-големите привилегии в България

август 8, 2022
бобо

Борисов се ожали: Радев ме обиди. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл

август 8, 2022
big_big_16b5

Пеканов: Не е морално да продължим търговските отношения с Русия, но и други го правят

август 7, 2022
15749615901702083068

Трифонов: Вижте коалиция на лицемерието в действие (ВИДЕО)

август 7, 2022
asen-vasilev-vrashtane-kam-rusia-cenata-e-janvidenova-zima--1

Асен Василев: Ако България отиде при Путин, цената ще е още една Жанвиденова зима

август 6, 2022
ministerstvo_na_finansite

Новият зам.-министър на финансите Свраков изхвърчал от НАП заради афера с ДДС

август 6, 2022