СВЯТ

Путин изненадващо се появи на икономически форум и разби всички заклинания, ето за какво предупреди…

Путин изненадващо се появи на икономически форум и разби всички заклинания, ето за какво предупреди…

putin-ruskata-ikonomika-ustoa-na-zapadnite-sankcii-1

 

 

 

Руският президент Владимир Путин днес произнесе реч на Международния икономически форум в Санкт Петербург, в която заяви, че икономика на Русия е устояла на западните санкции, наложени след навлизането на Москва в Украйна, предаде Ройтерс.

 

 

 

„Нищо няма да бъде както преди в глобалната политика“, предупреди той и обвини САЩ, че третират другите страни като „колонии“.

Според Путин Европейският съюз е загубил политическия си суверенитет. Руският президент подчерта, че инфлацията в някои страни от еврозоната е надхвърлила 20 на сто. По думите му ЕС може да загуби над 400 милиарда долара заради наложените санкции срещу Русия. Санкциите са вредни за тези, които ги налагат, добави той.

 

 

„Реалните интереси на гражданите и на бизнеса остават на заден план. Тази реалност неизбежно ще доведе до сериозни социално икономически изменения в недалечна перспектива и смяна на елитите.

 

 

Икономическият „блицкриг“ срещу Русия първоначално не е имал шанс за успех, твърди руският президент. Той изтъкна, че държавните финанси на Русия са устойчиви и страната е успяла да преодолее пика на инфлацията.

 

 

Путин каза още, че Русия трябва да се придържа към отговорна макроикономическа политика, а бюджетната политика на страната трябва да бъде предвидима. Руските власти ще работят за постигане на целта за инфлация от 4 на сто, съобщи още той.

 

 

Опасенията, че американската валута ще поскъпне до 200 рубли за 1 долар, е форма на информационна война, заяви Путин, допълвайки, че Кремъл е стабилизирал банковата система на страната и е вложил достатъчно ликвидност в икономиката.

 

 

 

Доверието в световните валути е подкопано от Запада, каза още руският държавен глава.

 

 

 

Русия не е виновна за покачването на цените на световния пазар на зърно, според руския президент, а дефицитът на торове може да тласне нагоре цените на храните.

 

 

 

Путин обвини САЩ, че вдигат цените на храните, като печатат пари и „разграбват“ хранителните продукти на световните пазари. Путин каза, че Русия е готова да увеличи своя износ на зърно и торове, както и че Москва е готова да изпрати хранителни продукти в Африка и Близкия изток.

 

 

 

 

 

Факти бг, Блиц

More in СВЯТ

epa09312807 Russian President Vladimir Putin attends his annual Question and Answer live broadcasted call-in show in Moscow, Russia, 30 June 2021. During the live call-in session Russian President Vladimir Putin directly answers questions from Russia's citizens.  EPA/SERGEI SAVOSTYANOV /SPUTNIK/ KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

„Мудис“: Русия е в дефолт за първи път от Ленин насам, но не е във фалит, хазната й е пълна

юни 28, 2022
медведев-730x411

Медведев: Отговорът на Москва за Калининград може да спре кислорода за Литва

юни 28, 2022
слушайphpxghuzv_559x345

Путин към Макрон в секретен разговор отпреди войната: Слушай ме много внимателно:

юни 27, 2022
кремъл8c699751a08737348cd786e471f5fdd6

Твърденията за руски фалит „не са наш проблем“, обяви Кремъл

юни 27, 2022
луганскaab94503c51014417253eddffc0a31b2-9486066

ЛНР: Украинските сили ликвидират наемниците в Лисичанск и Северодонецк

юни 27, 2022
дъно1653804247

Украйна без дъно: Западът наводни Киев с пари и оръжия, но се краде повече, отколкото стига до фронта

юни 27, 2022