Политика

Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е „да го д**ат бедните“ / ВИДЕО

Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е „да го д**ат бедните“ / ВИДЕО

asen_vasilev_debati_ns_bgnes

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев си позволи недопустим и вулгарен израз, докато коментираше мотивите за искания вот на недоверие в Народното събрание.

 

 

От трибуната на парламента той заяви на депутатите от ГЕРБ, че финансовата политика по време на тяхното управление била „да го д***т бедните”. Репликата предизвика възмущение в залата. Водещият заседанието Мирослав Иванов остро осъди използвания израз.

 

 

Финансовият министър остро нападна няколко твърдения на ГЕРБ, изнесени като мотив от предшественикът му Кирил Ананиев. Той заяви, че ползва данни на БНБ, а тези на Ананиев са просто неверни.

 

 

„Трябваше да изберете друга тема за вот на недоверие, не икономиката”, зояви Асен Василев и надълго коментира мотивите. Той посочи с точни данни, че инвестициите от началото на това управление са в пъти в повече отколкото във всяка една година от управлението на ГЕРБ.

 

 

 

Василев данни и за инфлацията, която не била изобщо на нивото, на което твърди опозицията. Той специално обърна внимание на социалните разходи и вдигането на пенсиите, като за да подсили изказването си използва нецензурния израз.

Председателят на парламента направи остра забележа за думите на Василев.

 

 

“Господин Иванов, открихте заседанието с ясно и отчетливо израдена заплаха, че ще бъдат гонени от залата в момента, в който ще гласуват оставката. Започнахте с предупреждение, че ще ни гоните заради цинизми от този род. Ако аз го кажа, ще си обърнете езика и ще ме изгоните на момента. Това министър на финансите да стане и с цинизъм да говори такива неща и то насочени към други, е цинизъм. Ако някой от опозицията го беше казал, какво щеше да последва? От коалицията щяха да го линчуват!”, възмути се Цончо Ганев от “Възраждане”.

 

 

“Вие сте циничен с вашето гласуване за актуализацията на бюджета, не когато казваш истината от трибуната”, репликира Искрен Митев от ПП Цончо Ганев от “Възраждане”.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024