Политика

Борисов бил против вот на недоверие, но обяви с кои партии ще преговаря ГЕРБ за нов кабинет

Борисов бил против вот на недоверие, но обяви с кои партии ще преговаря ГЕРБ за нов кабинет

 

phpixwlh1_559x345

 

Искам да им угодя. Борисов да слезе от властта – ето, не съм депутат, гледам си партийните дела. Сега пък – задкулисие, да седна на първия ред. Е, кое от двете? И по време на война са развявали бялото знаме и двете страни и се събират в средата – заради майките, заради хората. Ние ще търсим разговори за бъдещо управление на страната с други партии, които отговарят на няколко критерия. 

 

 

 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Албена, където е на форум на Жени ГЕРБ. Борисов каза още, че е бил против да се иска вот на недоверие на правителството. Не че не го заслужават, не, че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери, обясни той.

 

 

 

„Защо се разпадна тази коалиция – защото е абсолютно безпринципна. На уж десните с уж левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше парадокс – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред парламента обясняваха как ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция, коментира още бившият премиер.

 

 

 

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум, защото „Радев ще продължи да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента“.

 

 

 

По думите му формациите, с които партията му би преговаряла, трябва да приемат еврото, влизането на България в еврозоната. 

 

И още – разширението на ЕС, в това число и преговори със Северна Македония и Албания. „Според мен Кирил Петков подведе евроатлантическите ни партньори за РСМ, като им демонстрира сила и решителност, после заради страха си прехвърли отговорността на парламента. Трябва да е ясно – Петков не може да свърши нищо, за да придвижи напред въпроса с преговорите на Северна Македония“, заяви Борисов.

 

 

 

Трето условия пред бъдещите съюзници е да искат да диференцират доставките на газ, а четвъртото да поддържа етническата толерантност.

 

 

 

Важно изискване за бъдещите партньори на ГЕРБ е да приемат руския президент Владимир Путин за агресор. Борисов обяви още, че евентуалните коалиционни партньори не трябва да поставят членството на България в НАТО под въпрос.

 

 

Последното условие пред бъдещите партньори на ГЕРБ е да приемат максимата, че държавата ще харчи толкова, колкото изкарва. Винаги правителствата на ГЕРБ са били на излишък, освен по време на COVID-кризата. Сега искат да оставят хазната празна за служебно правителство на Румен Радев, заяви Борисов.

 

 

 

Той коментира думите на премиера Кирил Петков, че няма да преговаря с ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане – „ами с кого тогава, с останалите падаш“.

 

 

 

Най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Да не стане така двете най-големи партии да сме в опозиция, а малките да ни управляват, коментира Борисов.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024