Политика

Елена Гунчева: Напускам „Възраждане“ и парламента

Елена Гунчева: Напускам „Възраждане“ и парламента

 

big_7852

 

 

 

Народният представител Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събрание и партия „Възраждане“.

 

 

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията ѝ тогава съобщиха, че е в болничен, предаде Бтв.

 

 

Тази нощ тя написа: „След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна „Възраждане“, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“.

 

 

Елена Гунчева изброява още причини за решението си – проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“.

 

 

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

 

 

Час след първата си публикация Гунчева написа, че застава зад думите си и се противопостави на опитите нейната воля да бъде обяснена с хакерска атака срещу профила ѝ

 

 

 

Гунчева добавя още, че усеща лично отношение към нея, както и сътрудничеството на партията й с ГЕРБ.

 

 

Към публикацията тя добави още една снимка, но по-късно тя беше изтрита от профила й:

 

 

Около два часа по-късно Елена Гунчева публикува още един пост. „Поредната опорка на пиара на партията, че профилът ми е хакнат и пише трол, е нагледен пример за твърдението ми, че кадрите са тотал щета и хора няма”, написа тя.

 

 

 

„В един момент ни беше нареждано да гласуваме всички предложения, които идват от страна на ГЕРБ. Те обикновено бяха някакви предложения или към второ четене, или законопроект, или проекти на решения на ГЕРБ с изключение на тези, които кардинално се разминаваха с политиката на партията – за зеления сертификат, за декларацията, за Украйна и оръжията, но за почти всичко останало виждах представители на ГЕРБ, които се договаряха по какъв начин да гласуваме. Ние изобщо нямахме думата. Това е може би от началото на тази година. В самото начало не беше така”, каза тя за „Здравей, България”.

 

 

Гунчева отбеляза, че може да се проследи по стенограмите на Народното събрание колко пъти партията е гласувала заедно с ГЕРБ. „Включително имаше и доста странни решения, за които никой не ни обясняваше защо гласуваме по един или друг начин”, добави тя.

 

 

 

Запитана дали е питала лидера на партията защо се получава това и какво е отговарял той, Гунчева отговори: „Той казваше, че това е политиката и че в края на краищата трябва да се правят компромиси и много много да не питам. Общо взето това беше отговорът. Както виждате, ние винаги гласуваме единодушно, с някои изключения когато ни се казва, че някои трябва да се въздържат, да не гласуват и т.н. Това категорично не мога да го приема”.

 

 

 

Тя беше категорична, че никой не е опитвал да прави договорки с нея. „Щях да гласувам „за” вота на недоверие, макар и с отвращение, защото едно гласуване с ДПС е доста неприемливо, но заради общата кауза щях да го подкрепя”, посочи Елена Гунчева.

 

 

 

На въпрос дали е имала разговор с Костадин Костадинов във връзка с решението и за напускане на НС и „Възраждане” тя отговори: „Имаше многократни разговори с него, с организационния секретар, с групата, на която всички тези проблеми бяха поставени, но така или иначе не намериха решение. Казах, че повече не мога да се примирявам с това, но ми беше обяснено, че без партията аз съм никоя и общо взето всички депутати са взаимозаменяеми. В този случай няма как да остана”

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024