Политика

Не ме е страх от избори, ежедневно търся хора, които искат да работят за държавата. Слави е един бивш певец

Не ме е страх от избори, ежедневно търся хора, които искат да работят за държавата. Слави е един бивш певец

 

phplcfser_559x345

 

 

Не ме е страх от избори, но ежедневно търся хора, които искат да работят за държавата, а не за партийните си шефове. Това коментира премиерът Кирил Петков.

 

 

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент. Това обяви премиерът в специално видео обръщение.

 

Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер. Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки, нечестни схеми и политическо его. Така премиерът Кирил Петков се обърна към колегите си политици и гражданите след развода на четворната коалиция и напускането на ИТН от съюза. И се озъби конкретно срещу лидера й Слави Трифонов. 

 

 

„Не ни е страх от избори, даже напротив. Видя се ясно, че сме на вододел – от страната на корупцията и задкулисието, и от страната на прозрачността“, обяви той. И благодари на БСП и ДБ за това, че избрали втората. И обяви, че вярвал как имало депутати с висок морал, които нямало да се съобразяват с партийния им лидер…

 

 

 

„А да не забравяме, че той е един бивш певец, решил да подложи на риск правителството в името на собственото си его“, изригна премиерът. Според него мандатът на правителството можел да бъде изкаран докрай, защото: 

 

 

„Това, което изглежда проблем днес, може да е възможност утре“, твърди министър-председателят. Като открито декларира, че ще води разговори с народни избраници от ИТН за подкрепа на управляващите в парламента.

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024