Политика

Нинова с обръщение към пенсионерите: Запомнете тези, заради които може да не ви се увеличат пенсиите от 1 юли

Нинова с обръщение към пенсионерите: Запомнете тези, заради които може да не ви се увеличат пенсиите от 1 юли

 

big_000000000000_2_141

 

 

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се обърна към пенсионерите от ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ, където бе гост.

 

 

„Искам да се обърна към пенсионерите. Ако до петък не бъде приет закона за ДОО, скъпи пенсионери, няма да имате увеличение на пенсиите от 1 юли, за което изразявам съжаление. Хвърлихме всички усилия, направихме всичко възможно. В тези кризи намерихме пари да ви помогнем. Ето тези – Възраждане, ИТН, ДПС и ГЕРБ няма да приемат навреме актуализацията на бюджета, но и няма да може навреме да преизчисли новите пенсии и вие няма да можете да ги получите от 1-ви.

 

 

Моля ви помнете кой е отговорен за това. Ако до 27-ми този бюджет не бъде публикуван в Държавен вестник те нямат време да преизчислят пенсиите и ще върви стария вариант. Каква безотговорност е това – два дни не влизаш в парламента и не работиш. Тревогата ми е за есента и за зимата. Ще оставим хората на гладно, има кризи“, каза тя.

 

 

„Математически вотът мина. Смислово – мисля, че повечето български граждани се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политика са несъстоятелни. България е финансово стабилна, резервът е над 9 милиарда, дългът намалява от 33 на 30, имаме икономически растеж от 4 процента въпреки всички кризи.

 

 

В такъв момент да се иска вот на недоверие по тези политики е несъстоятелно. Истинските причини вероятно бяха други. Имаме два проблема – цените и доходите. Бедността и неравенството. Точно сега, когато това правителство внесе актуализацията, с която се опитваме да помогнем на хората и бизнеса, ни се иска вота. Признаваме проблема, предлагаме решение, а ни се иска оставката“, заяви още Нинова=

 

„Не вярвам и на една дума на Борисов, защото сме му яли попарата пет години. Едно сутрин, друго на обед, вечерта трето“.

 

 

„Гледаме действията. Неговата парламентарна група блокира втори ден държавата. Казал да подкрепят бюджета. Като е казал – да влязат и да работят. След падането на вота какво последва – хаос, липса на алтернатива. Не могат да предложат председател на парламента. Защо свалихте тогава Никола Минчев? Политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващата тежка есен и зима“, каза тя.

 

 

 

„Още не сме водили разговори за проектокабинет. Ако ни поканят, ще свикам колективния ни орган – националния ни съвет. Важно е да се обсъди проект за коалиционно споразумение, а след това вече кой ще участва персонално – министри и т.н. Според мен една от грешките ни бе, че нямаше предвидимост. Те искаха дългосрочно да казваме какво ще става, а ние правихме нещата месец за месец. Друга голяма грешка бе лошата комуникация помежду ни. Много форми на общуване, които не успяхме да стиковаме добре.

 

 

 

Македония беше абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана като тема. Виждате днешните събития. Цял месец се внушава, че Кирил Петков сам ще решава. Това беше димка, която да отклони напускането и да даде на ИТН някакъв патриотичен привкус. Причината я знаем – пари и интереси. 3 милиарда за пътища, интереси да не се прекратяват различни обществени поръчки. Бе засегнато статуквото. Обединиха се да спрат началото на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълъг мандат, защото имахме добро правителствено споразумение. Имахме съгласие по важни политики и вярвах, че ще го направим. Тръгнахме да го правим.

 

 

 

Уви, двама от партньорите не се разбраха. Ние сме удовлетворени от свършеното. Безплатните детски градини, увеличение на минималната работна заплата, пари за спортни площадки и т.н. Много неща се направиха. БСП се ангажира в това правителство като социален стълб. 20 милиарда са били само за социални политики. Подкрепа за семействата“, заяви Нинова

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024