Политика

Петков се качи на паметника и отправи извънреден призив към хилядите на площада

Петков се качи на паметника и отправи извънреден призив към хилядите на площада

 

 

big_2022-06-20-20-15-www.facebook.com

 

 

Хиляди са на площада пред парламента.

Кирил Петков излезе при хората от протеста в защита на демокрацията, който се провежда в София. Премиерът, естествено, коментира и вота на недоверие срещу правителството, който ще бъде разгледан в сряда в парламента.

 

 

 

„Вотът може да не мине, но дори и да мине и правителството да получи вот на недоверие, ние от „Продължаваме промяната“ имаме първи мандат и се надявам, че следващите седем дни ще ни се даде още време да говорим с всеки един, който реши, че в момента политическата стабилност, но на база на кауза, на база принципи и на база общи виждания накъде трябва да върви в България, е и тяхната кауза. Това е единственото, в което ги убеждаваме, че всеки има собствената отговорност за това“, каза Петков, цитиран и от Нова Тв.

 

 

 

„Ще имаме още една цяла седмица, даже десет дни, през които ще може да говорим с всеки един депутат, който иска да ни пита какви са приоритетите и как ги виждаме, какви са стъпките и няма нищо задкулисно. Аз обявих, че тези разговори ще започнат и ние съвсем открито ще говорим за най-важните политики за следващите месеци и защо е толкова важно да сме заедно.

 

 

 

Не е от значение дали ще остана премиер, въпреки че от „Продължаваме промяната“ харесваме нашите министри и нашите позиции, но това не е най-важното. Най-важното е България да има 121 независими депутати и без задкулисие реално“, допълни Петков.

 

 

Кирил Петков с Линда и татко Петко на протеста (НА ЖИВО)

Премиерът Кирил Петков се появи със съпругата си Линда на втория проправителствен протест в центъра на София. Той бе заобиколен от гардове на НСО, но въпреки това реши да се покатери сам на паметника на Цар Освободител и от там да грабне мегафона. От там разкри, че „различни хора“ му предлагали да сформира коалиция с ГЕРБ и ДПС – „стабилна, работеща“. „Но няма никакъв шанс, защото когато се прибера вкъщи, няма как да погледна баща си в очите“, заяви Петков. И показа татко си Петко Петков. 

 

Петков-старши призна, че носи вина за това, че преди 30 години, вместо да поведе тази борба, е избрал да емигрира.

„Какво означава да няма задкулисие? Това означава всички, които искат да станат част от управлението на тази държава, да застанат отпред. Нека да няма нито един в тази държава, който си мисли, че може да управлява от някое диванче, от някой сарай, в някоя вила, някъде отзад“, каза той пред събралото се множество.

 

Петков говори дълго на митинга, като обрисува случващото се в страната като плод на едно добре познато задкулисие. „Но се уплашиха от нас, защото разбраха, че не могат да ни се предлагат сделки и подкупи. Пробваха се няколко месеца да ни накарат да ви излъжем. Тях ги побърка това, че държавата реши да влезе в контрол“, отсече премиерът.

 

По думите му новото мнозинство било ужасено от мисълта, че МВР шефът Бойко Рашков ще оглави реформираната КПКОНПИ. „Повярвайте ми“, заяви министър-председателят.

 

„Не дойдохме тук с идеята само за изчистване на България от мафията. А да си изградим истински институции, за да не държи от този, който в момента държи микрофона или от някой друг, властта, а самите институции, самата държава“, отбеляза Петков, а призивите му бяха посрещнати от бурни аплодисменти.

 

 

Според Петков дори в идните 2 дни „Промяната“ да не успее да убеди още депутати да подкрепят правителството, щели да го докажат на изборите. След което даде думата на спортния министър в оставка и бивш член на ИТН Радостин Василев и министъра на иновациите Даниел Лорер, който отбелязва, че на площада тази вечер се раждала новата България.

 

Лупа бг, Новини бг, Дарик

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024