Политика

Петков: Това правителство беше свалено от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Митрофанова

Петков: Това правителство беше свалено от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Митрофанова

 

big_555

 

 

Този вот е една малка крачка от нашия път. Това правителство беше свалено от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и г-жа Митрофанова, това каза Кирил Петков след гласуването на вот на недоверие на правителството му.

 

 

Те не разбират, че така няма да спечелят българския народ. Ние ще продължим да работим за България без задкулисие, за една нормална, европейска държава, заяви той. След изказването му голяма част от депутатите напусна залата на парламента.

 

 

 

Мощна подкрепа за падналото правителство има пред парламента. Целият площад пред Народното събрание скандира в подкрепа на управляващата коалиция.

 

 

 

Министрите и депутатите отидоха при хората и получиха много поздравления. Те се заканиха, че няма да се откажат и ще доведат битката до края.

 

„Това не са хора доведени с автобуси, които са получили по 40 лева“, каза председателят на Парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

 

Заедно ще ги победим, това заяви на поддръжниците си пред Народното събрание Кирил Петков. Отстраненият премиер заяви, че едно е сигурно и то е, че няма избиратели, които да застанат зад новата коалиция – ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане”. Няма избирател на ИТН, който да е доволен, че гласува с ГЕРБ, няма гласоподавател на „Възраждане”, който да е доволен, че са гласували с ДПС, подчерта Петков.

 

 

На въпрос дали страната отива към избори, лидерът на ПП отговори: „Като гледам накъде отиват нещата – да”. Той допълни, че е обнадежден от силната подкрепа за себе си, която е засвидетелствена от хората пред НС. „Ще дадем още един шанс на независимите депутати”, така Петков отговори дали ще има опит за нов кабинет на ПП и съюзниците им в този парламент.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024