СВЯТ

Путин изненадващо се появи на икономически форум и разби всички заклинания, ето за какво предупреди…

Путин изненадващо се появи на икономически форум и разби всички заклинания, ето за какво предупреди…

putin-ruskata-ikonomika-ustoa-na-zapadnite-sankcii-1

 

 

 

Руският президент Владимир Путин днес произнесе реч на Международния икономически форум в Санкт Петербург, в която заяви, че икономика на Русия е устояла на западните санкции, наложени след навлизането на Москва в Украйна, предаде Ройтерс.

 

 

 

„Нищо няма да бъде както преди в глобалната политика“, предупреди той и обвини САЩ, че третират другите страни като „колонии“.

Според Путин Европейският съюз е загубил политическия си суверенитет. Руският президент подчерта, че инфлацията в някои страни от еврозоната е надхвърлила 20 на сто. По думите му ЕС може да загуби над 400 милиарда долара заради наложените санкции срещу Русия. Санкциите са вредни за тези, които ги налагат, добави той.

 

 

„Реалните интереси на гражданите и на бизнеса остават на заден план. Тази реалност неизбежно ще доведе до сериозни социално икономически изменения в недалечна перспектива и смяна на елитите.

 

 

Икономическият „блицкриг“ срещу Русия първоначално не е имал шанс за успех, твърди руският президент. Той изтъкна, че държавните финанси на Русия са устойчиви и страната е успяла да преодолее пика на инфлацията.

 

 

Путин каза още, че Русия трябва да се придържа към отговорна макроикономическа политика, а бюджетната политика на страната трябва да бъде предвидима. Руските власти ще работят за постигане на целта за инфлация от 4 на сто, съобщи още той.

 

 

Опасенията, че американската валута ще поскъпне до 200 рубли за 1 долар, е форма на информационна война, заяви Путин, допълвайки, че Кремъл е стабилизирал банковата система на страната и е вложил достатъчно ликвидност в икономиката.

 

 

 

Доверието в световните валути е подкопано от Запада, каза още руският държавен глава.

 

 

 

Русия не е виновна за покачването на цените на световния пазар на зърно, според руския президент, а дефицитът на торове може да тласне нагоре цените на храните.

 

 

 

Путин обвини САЩ, че вдигат цените на храните, като печатат пари и „разграбват“ хранителните продукти на световните пазари. Путин каза, че Русия е готова да увеличи своя износ на зърно и торове, както и че Москва е готова да изпрати хранителни продукти в Африка и Близкия изток.

 

 

 

 

 

Факти бг, Блиц

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024