Политика

БСП върна мандата, Нинова определи Радев като „част от групата, която свали правителството“ / ВИДЕО

БСП върна мандата, Нинова определи Радев като „част от групата, която свали правителството“ / ВИДЕО

 

мандатphpoh1gbj_559x345

 

 

Изключително остро изявление срещу президента Радев направи лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова на излизане от сградата на Президенството, след като БСП върнаха неизпълнен третия мандат.

 

„Като мандатоносител направихме всичко по силите ни да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им ще се да облекчи живота на българските граждани. Уви, програмата дори не бе допусната за гласуване“.

 

 

Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред президентството.

 

 

„Днес връщаме неизпълнен мандата. По това, което каза президентът, разбрахме, че няма да удължи работата на НС. Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки, че създаде „Продължаваме Промяната“. Президентът, заедно с опозицията, не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от групата, която свали правителството“, коментира Нинова.

 

 

 
„Никой не ми повярва колко е тежък случая с шефа на КЕВР. Една седмица по-късно всички разбраха тежестта. Не приемаме критиката към БСП за България, че оставяме хаос. Президентът да прехвърли тази критика към ИТН, чийто министър е този на енергетиката. ИТН и Слави Трифонов са излъчили министър Николов. Нямаме желание да носим отговорност за това.

 

 

 

ГЕРБ, ИТН и Възраждане с цинична безотговорност хвърлят в държавата в хаос, посочи тя.

 

 

 

Предупредихме преди 3 месеца да не се спират преговорите с „Газпром“. Борихме се, осигурихме компенсации на бизнеса. Това, което се е изисквало от нас, ние сме го свършили. Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да свършат работа“, допълни вицепремиерът в оставка.

 

 
Тя заяви, че БСП влиза в предсрочните парламентарни избори с чисто лице.

 

 
„22 млрд. се инвестираха в млади хора, деца, пенсионери, ваучери за храна на работници. Това се случи благодарение на БСП. Програмата, която представихме, отразява до голяма степен идеите ни. Показахме какво трябва да се случи. Няма да има хартиени бюлетини и това е проблем за нас. Много граждани се уплашиха от машинния вот и не излязоха да гласуват“, обясни още Нинова.

 

 

 

Върви се към връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка.

 

 

 

Нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и Радев много добре го знае. Очевидно президентът бърза да влезе във властта и да управлява. Говори се за връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка“, посочи тя.

 

 

 

Попитана дали съжалява, че БСП е издигнала Радев за президент, тя отговори: „Не съжалявам. Аз издигнах Румен Радев персонално. Гражданите да оценят неговата работа като президент. Допускам, че Радев ще вземе някой от представителите на социалистите зад гърба ни. Но ние не носим отговорност.. Ние сме партия, която има органи. Да се знае, че БСП не участва в този кабинет“, подчерта Нинова.

 

 

 Епицентър.БГ 

 

Нинова: Смятаме, че президентът е част от групата, която свали правителството

Политика

More in Политика

1010x570

Съдът: Има данни за съпричастност към престъпната дейност на Живко Коцев, да стане обвиняем

април 6, 2024
phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024