Криминално

Вижте как отряд „Кобра“ сгащи убиеца Георги! Жената, която била с него във фаталната нощ, е…ВИДЕО

Вижте как отряд „Кобра“ сгащи убиеца Георги! Жената, която била с него във фаталната нощ, е…ВИДЕО

vlcsnap-2021-09-29-12h13m25s269-1024x576

Първоначално е проверен адреса на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация

 

 

От пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивни кадри от задържането на Георги Семерджиев, който във вторник вечерта уби две млади жени в София. 

 

 

Малко след 13.30 часа днес той бе заловен при спецакция на СДВР и сектор „Кобра“ в апартамента, в който е живеел без адресна регистрация.

 

 

 

Незабавно след подадения снощи сигнал за възникнало тежко пътнотранспортно произшествие в района на бул. „Черни връх“ са насочени екипи на пътна полиция, които отцепват района и осигуряват извършването на оглед.

 

 

 

 

 

След осъществена връзка с НСлС, на място пристигат разследващи екипи и следователи, които извършват мащабен оглед през нощта, независимо от падналия обилен дъжд.

 

 

 

Установени са първоначалните факти около катастрофата, довела до разцепването на автомобила и фаталния удар, причинил смъртта на двете млади жени, както и самоличността на избягалия от местопроизшествието шофьор.

 

 

 

Веднага, още в ранните часове днес, започват и издирвателните действия с цел установяване на евентуалния адрес, на който 36-годишният се укрива.

 

 

 

Първоначално е проверен адреса на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация. С помощта на столичния отряд „Кобра“ е извършено влизането в дома, където е открит и задържан водачът във видимо неадекватно състояние.

 

 

 

 

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели.

 

 

Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На този етап е уточнено, че същия ден 36-годишният е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.

Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

 

 

Преди минути от думите на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков се подразбра, че е установена жената, за която се предполага, че е била с Георги Семерджиев по време на катастрофата.

 

 

Пред депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред обаче той не разкри други детайли от разследването.

 

 

„Информацията, която имам, е от проведената оперативка. Има данни, че е имало съучастник – една жена, която е установена. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред“, уточни вътрешният министър.

 

 

По думите му истинското решение не е  в повишаването на наказанията, а трябва да се обърне внимание и на своевременното реагиране и профилактиката.

 

 

„Не можем да вървим само по пътя за повишаване на наказанията, защото очевидно това не може да бъде решението. Да, трябва да се вземат по-строги наказателни мерки в подобни случаи. Трябва да се постави и въпроса, докога на такива лица ще се назначава охрана от МВР, защото са защитени лица на прокуратурата и се касае за следствена тайна“, добави Рашков.

 

 

 

„Във всички случаи той ще бъде санкциониран. Не можем да попречим обаче той да излезе от гаража си. Важно е доколко санкцията ще има възпиращ ефект. В НК има санкция за водач, управляващ без свидетелство за управление. С другите номера той ще заблуди първоначално органите на реда, той вероятно е имал определени мотиви. Това трябва да бъде предотвратено“, каза той.

 

 

Блиц

Криминално

More in Криминално

kristian-e-neizvesnost-3-dni-vizhdali-858

Трагедия: Намериха мъртъв 18-годишния Крисиан Маринов

септември 13, 2022
ezgif-4-c9634fd9db

Зловеща мистерия: Млада майка си тръгна след работа в Перник и изчезна безследно преди 8 дни

септември 9, 2022
big_384x216_3_

Убиха известна общинарка във Велинград, в полицията се обадил брата на бизнесмена Миролюб Столарски

август 29, 2022
каналджия

Ето го каналджията, който прегази и уби хладнокръвно двамата бургаски полицаи с автобус

август 25, 2022
big_5789

Двама полицаи загинаха пометени от автобус с мигранти в Бургас след опит за бягство и гонка / СНИМКИ

август 25, 2022
удоImage_12283891_40_0

Стана ясно кой е издал убиеца на милионера Удо Ланге

август 15, 2022