Политика

Журналист: Радев вече е разпратил „повиквателните“ за служебния кабинет

Журналист: Радев вече е разпратил „повиквателните“ за служебния кабинет

 

ee58bbb9a03aa7796e96e09144eede7b

 

Журналистът Илия Вълков разкри в ефира на „Нова Нюз“, че президентът Румен Радев вече е сглобил служебния кабинет и дори вече „е разпратил „повиквателните“.

 

 

„Ще видим познати лица от предните кабинети, президентът вече има опит, но и той се умори. Вероятно е да се помисли за затопляне на отношенията с „Газпром“, коментира Вълков, цитиран от „Пловдив 24.

 

 

Той отбеляза, че всяка една партия е поставяла изискванията си. „Рашков стана непреодолим фактор, исканията на ИТН Асен Василев да не е премиер обиди ПП. Нинова и ДБ говореха, че трябва да има правителство, за да се спаси бизнеса и икономиката. Вероятно един от сюжетите по време на предизборната кампания е кой е виновен да няма кабинет“, смята Вълков.

 

 

От своя страна Калина Влайкова посочи, че правителството беше свалено и опитът да бъде възстановено с първия мандат удари на камък. „Всичко трябваше да спре тогава, да не се продължава с измъченото преговаряне. При кабинет на всяка цена се създава усещане за вкопчване във властта“, подчерта тя. И допълни, че прогнозите сочат, че ще имаме все по-бързооборотна политика – къс живот на парламента и трудно сформиране на коалиции.

 

 

Според нея най-вероятно след снощната коалиционна среща не е имало какво да се съобщи. „Да се надяват, че депутати от ИТН ще променят мнението си, само ще удължи тази обречена ситуация. Този формат може да бъде съборен отново заради индивидуалното желание на един ненадежден политически субект“, посочи Влайкова.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024