Политика

Нинова от Бузлужда: Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава

Нинова от Бузлужда: Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава

 

1659175593

 

 

 

Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата. БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България. Днес БСП даде старт на предизборната си кампания.

 

 

„Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос, каза тя. По думите й друг предизвиква хаос – „онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони“. Тези сили се обединиха и свалиха правителството, посочи Нинова.

 

 

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот.

 

 

 

„Събира ни надеждата за социална справедливост и по-добър живот. В името на социалната справедливост управлявахме България в последните 7 месеца. И днес ни атакуват, провокират и питат как можахте да управлявате с дясна партия. Отговорът на този въпрос е тук, на поляната”.

 

 

„Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас“, отбеляза лидерът на  БСП.

 

Тя посочи още, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите.

 

 

От Бузлуджа БСП обявиха, че отчитат грешките в управлението, но вече гледат към следващите избори. „Нашите колективни органи ще решат под какъв формат ще се явим на изборите. Ръководството на „Има такъв народ“ показаха, че са ненадежден партньор, така че не съветвам никоя партия да се опитва да прави коалиция с тях“, каза Георги Свиленски.

 

 

А във „Фейсбук“ в навечерието на Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че влошените отношения с президента не са по тяхна вина.

 

 

„Никога не сме нападали първи президента. Но сме изненадани, от това, което прави президентската институция. Президентът поведе протеста между модела на ГЕРБ и ДПС. Той създаде „Продължаваме промяната“ и ги изтласка към властта. Негови са думите „Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е различна държава“, негови са думите „Гласувайте за новите партии“. И още на първия месец след като създадохме правителство за смяна на онзи модел, започна канонада от критики“, написа Нинова.

Очаквайте подробности

Нинова от Бузлужда (На живо)

More in Политика

phpg4j7oh_559x345

“Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента.“ Най-интересните цитати в записа от събранието на ПП

май 26, 2023
big_18cf

Киро с отчайваща опорка за грандиозния скандал: Наблюдаваме координация на проруските сили в България

май 26, 2023
big_7777

Брюксел с първа реакция за скандалния запис, разпространен от Радостин Василев

май 26, 2023
big_11030

Костадинов: Опитват се да превземат държавата и да извършат държавен преврат. Очакваме Гешев да действа

май 26, 2023
960x540

Василев пусна чудовищен запис с Петков/Василев: Службите ще са наши, одобрени от посолствата / ВИДЕО

май 26, 2023
Image_14543950_40_0

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите (На живо)

май 26, 2023