Катастрофи

Полицайка пътувала в колата до убиеца Семерджиев в момента на катастрофата, помогнала му да се укрие

Полицайка пътувала в колата до убиеца Семерджиев в момента на катастрофата, помогнала му да се укрие

 

пейчева1657198325

 

 

Полицайка е пътувала в колата на бившия футболист в момента на жестоката катастрофа, съобщава NOVA, позовавайки се на свои източници=

 

Има данни за това, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, потвърдиха за NOVA от МВР.

 

 
Източници от разследването твърдят, че става въпрос за Симона Пейчева – служител в Първо РПУ – София, която е била на дясната седалка до Георги Семерджиев.

 

 

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков премълча този факт, макар да му е бил известен 12 часа след катастрофата, при която бяха убити две жени

 

 

 

Автоджигитът Георги Семерджиев, който във вторник вечер, уби на място две млади жени при зверска катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, е шофирал в компанията на млада полицайка от софийското Първо полицейско управление след употреба на наркотични вещества,  с превишена скорост и с включени незаконно притежавани полицейски лампи. 

 

 

 

По неофициална информация, полицайката е отказала да съдейства на разследването, което е забавило арестуването на Семерджиев.

 

 

 

Служителката на МВР също подлежи на наказателна отговорност, тъй като е избягала от местопроизшествието и се е укрила, макар да е била наясно с фаталните последствия от престъпното деяние на шофиралия Георги Семерджиев.

 

 

По информация на Епицентър. бг  Симона Пейчева е отведена принудително на разпит, като преди това е отказвала да сътрудничи на следствието. Симона Радева е получила призовка да даде обяснения какво е търсила в автомобила на Семерджиев, но е отказала да се яви.
Това наложило тя да бъде принудително доведена пред магистратите.

 

 

симона1657198034

 

 

Все още няма офицална информация от МВР за това – защо повече от 36 часа след тежката катастрофа от ведомството не са признали, че действащ техен служител е бил в компанията на шофьора-убиец.

 

 
По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР=

 

 

 

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества“. Това обяви току-що премиерът в оставка Кирил Петков, който даде извънреден брифинг заедно с вътрешния министър Бойко Рашков, както и останали служители на реда.

 

 

„От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотични вещества. Трагедията вчера, подобно на трагедията с Милен Цветков, сне дължи на шофиране след употреба на наркотични вещества. Никой не трябва да е над закона в България“, каза Петков.

 

 

 

Бойко Рашков обяви, че ще направят всичко възможно да стигнат до всеки виновен за катастрофата със смъртта на две млади момичета. „Този човек е без свидетелство за управление от 2005 г. До ден-днешен той е управлявал различни превозни средства, без да има право на това. През изтеклите 16 години той е имал възможност да се яви на изпит, но той не го е направил. Той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, за което ние след проверка на личните данни се оказа, е швейцарската конфедерация не е издавал такъв документ на това лице. С този документ се е представял на няколко проверки, след една от които е избягал и този документ е останал в ръцете на полицейските служители.

 

 

Имаме съмнения дали някои от полицейските служители са изпълнявали своите задължения по закон и не са се влияли от нещо друго, което да ги е мотивирало да не вземат мерките, които законът предвижда по отношение на подобни водачи. Днес с моя заповед съм разпоредил на инспектората да предприеме проверки за разлини случаи, в които Семерджиев е спиран и да установим какво отношение е взето“, обясни Рашков.

 

 

Епицентър

epicenter.bg

 

Катастрофи

More in Катастрофи

майбах

Гущеров потроши поръчковия си „Майбах“ в безумна катастрофа с автобус

октомври 30, 2022
a416ae69d49e4982a548dc67303741c3

Нова трагедия на пътя: Млад кинезитерапевт загина при тежка катастрофа в Лом

октомври 22, 2022
police

Невиждан екшън в ж.к. „Бенковски“ в София: Кола помете пешеходец, набиха шофьора

октомври 19, 2022
ezgif-2-461dbe113d

Дядо с ударена „Жигула“ разчувства мрежата, всички искат да помагат / СНИМКА

октомври 1, 2022
big_11

Почернен баща: Преди два дни аз прегръщах дъщеря си, а сега – нейния некролог!

септември 30, 2022
таван

Нови потресаващи катастрофи в София, половин кола я няма, а в друга – 3-ма полицаи и задържан! СНИМКИ

септември 27, 2022